Brandvarm dansker: De siger, jeg koster 75 millioner

Yussuf Poulsen er lige så glad for Red Bull Leipzig, som klubben er for ham, så prisen på 75 millioner kroner i det her transfervindue er kun teoretisk

Yussuf Poulsen har grund til at smile - både over landsholdet og sin klub (Foto: Jens Dresling)
Yussuf Poulsen har grund til at smile - både over landsholdet og sin klub (Foto: Jens Dresling)
Følg Tysk fodbold

Han sluttede 2014 med et brag af et mål 22. december for storsatsende Red Bull Leipzig, men selvom 20-årige Yussuf Poulsen sluttede sæsonen sent, så har den nybagte, danske A-landsholdsspiller ikke danderet den i de par uger, han har været hjemme på ferie i Danmark.

Ny Poulsen-scoring i Leipzig-storsejr

Når man er nummer fire på topscorerlisten i 2. Bundesliga og få point fra oprykning til den bedste tyske liga, så skal formen holdes ved lige, og det er den blevet.

- Efter det her interview skal jeg løbe noget interval-løb i 45 minutter. Jeg havde lige et par enkelte fridage, men ellers har jeg løbet alle dage, siger Yussuf Poulsen til Ekstra Bladet.

Yussuf Poulsen har spillet sig ind på A-landsholdet i slutningen af 2014 og også klubmæssigt går det godt (Foto: Lars Poulsen)
Yussuf Poulsen har spillet sig ind på A-landsholdet i slutningen af 2014 og også klubmæssigt går det godt (Foto: Lars Poulsen)
 

Transfervinduet er netop åbnet, og sportschefen i RB Leipzig, den tidligere Schalke-træner Ralf Rangnick, har været fremme og sige, at han vil være overrasket, hvis der ikke er større klubber, der spørger på den danske kant-komet, der har haft et stort efterår.

Hård kritik: Danmark mangler Grønkjær-typer

- Jeg snakker med min agent om, hvordan min karrierevej skal gå pt og de næste år, og jeg har ingen intentioner om at skifte i det her vindue, siger Poulsen, der har den tidligere landsholdsspiller Søren Lerby som rådgiver.

Din sportsdirektør siger, at du er den perfekte spiller for dem og har taget alle de skridt, de havde håbet - er Leipzig også den perfekte klub for dig?

- Ja, jeg får lov at spille hver gang, og vi spiller med i toppen af 2. Bundesliga, og jeg er en af de vigtigste spillere på holdet, siger Poulsen.

- Træneren tror på mig, sportschefen tror på mig, jeg er glad for at være i byen, og jeg har fantastiske holdkammerater, så det er det perfekte sted at være pt, siger Poulsen.

Glæde for U21: Danmarks OL-chancer øget

Bombe under OL-hold: Danmark mister halvt hold

I efteråret har det ellers lydt at både klubber fra den øverste del af Bundesligaen samt engelske klubber skulle jagte den tidligere Lyngby-spiller i Leipzig.

- Jeg kender ikke andet til det, end hvad I kender til det. Jeg hører kun om det, hvis en ven sender et link og siger ’prøv at se det her’. Det sker faktisk jævnligt, og ellers så sender min mor det til mig, for hun ser alt. Men jeg har ikke hørt fra dem, siger Poulsen.

75 millioner kroner

På rygteplan har der været nævnt en pris på 75 millioner kroner, hvis Leipzig skulle sælge Yussuf Poulsen, og den pris er ikke taget ud af det blå, selvom danskeren for halvandet år siden kun kostede Leipzig 11 millioner kroner i Lyngby.

- Jeg har også hørt den pris på 75 millioner, men det er jo ikke mig, der bestemmer prisen. Min træner har været ude at sige det offentligt, og han har sagt, at det er, hvad jeg koster. Om det så er prisen, hvis to klubber sætter sig ned, det ved jeg ikke, siger Poulsen.

Stor trænerros til Yussuf Poulsen: Fantastisk udvikling

- Jeg tænker ikke specielt over prisen. Jeg er stadig det samme menneske, som jeg var for et år siden. Fordi der bliver sat et prisskilt hen over hovedet på mig, så ændrer det ikke noget ved mig, siger Poulsen.

Nye konkurrenter
RB Leipzig overvintrer som nummer syv i 2. Bundesliga, men der er blot fire point op til Karlsruhe på andenpladsen, der giver direkte oprykning.

Yussuf Poulsen har udviklet sig meget det seneste år (Foto: Lars Poulsen)
Yussuf Poulsen har udviklet sig meget det seneste år (Foto: Lars Poulsen)
 

- Vi tror på oprykning, men der er behov for bedre spillere. Jeg ved også, at der kommer nye spillere. Min angrebsmakker har fået besked om, at han skal finde en anden klub, så der kommer nye ind også på min plads, siger Poulsen.

Med otte mål af Yussuf Poulsen ud af Leipzigs 22 mål i alt, så frygter danskeren dog ikke for at miste sin plads. Han og Leipzig er det perfekte match. Næste gang Yussuf Poulsen kan vise det, bliver 6. februar ude mod bundproppen Aue.

Læs mere om Yussuf Poulsen i dagens udgave af Ekstra Bladet.

DBU: Derfor står der Yurary på Poulsens trøje

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.