Brandvarm reserve overhalede Bendtner: Nu bliver jeg

Wolfsburg-angriberen Bas Dost har været flyvende i 2015, og nu har hollænderen begravet tidligere tanker om et farvel til Bundesliga-klubben

Bas Dost begyndte sin optur allerede før jul - her scorer hollænderen mod FC Köln. (Video: SNTV)
Følg Tysk fodbold

Selv om Wolfsburg i januar slog sin egen transfer-rekord, da klubben hentede André Schürrle i Chelsea, er det en anden angriber, som i øjeblikket stjæler overskrifterne i den tyske topklub.

Efter et langt tilløbsstykke er Bas Dost således ved at slå sit navn godt og grundigt fast i Bundesligaen, hvor han står noteret for fire mål i de seneste fire runder.

Bendtners holdkammerat straffet for tilsvining af bolddreng

Den flyvende hollænder indtog rollen som bøddel mod Bayern i forårs-premieren og har gjort sit til, at man i Wolfsburg næppe lider det store afsavn til Ivica Olic, der drog mod HSV i sidste måned.

Men for Nicklas Bendtner er rivalens optur dårligt nyt. Danskeren har ikke formået at drage fordel af, at Olic har forladt klubben, og da Dost tog over med stor succes, har hollænderen nu droppet at søge bort fra Wolfsburg, som det ellers tidligere var planen.

- Nu spiller jeg og går ikke med de tanker længere. Jeg er en del af det hold, der ligger nummer to i Bundesligaen, og jeg må sige, at det passer mig godt, siger Bas Dost til Bild.

- Meget mere kan jeg ikke forlange. Jeg får spilletid, jeg scorer mål, holdet har succes, og på det personlige plan går det mig godt, siger han.

Sådan har det ikke altid været. Det erkender den tidligere Heerenveen-topscorer, der havde det svært i løbet af efteråret. Ikke mindst grundet Nicklas Bendtners ankomst til klubben.

Bendtner indskiftet - så kom målet

- I sommer kom Nicklas Bendtner, og da blev jeg tredjevalg i angrebet. I oktober og november gik jeg med tanker om, at der ikke var noget at komme efter for mig her, siger Dost.

- Men pludselig var jeg i startopstillingen mod Hannover og scorede. I fodbold kan et enkelt eller to øjeblikke ændre alt.

Så mens Dost ikke har tænkt sig drosle ned, må Nicklas Bendtner indfinde sig med, at udsigten til spilletid stadigvæk ser dyster ud. Fakta for foråret lyder, at danskeren endnu ikke er startet inde og har fået mindre end 30 minutter på banen i den bedste tyske række.

Heller ikke i weekendens opgør mod Leverkusen ventes det, at angriberen bliver en del af træner Dieter Heckings elleve foretrukne folk.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokal serviceindhold

Få serviceindhold fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time