Bundesliga-ekspert: Højbjerg er langt nede i hierarkiet

Pierre-Emile Højbjerg er langt fra holdet i Bayern München forud for den kommende sæson, vurderer ekspert

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Når Bayern München fredag aften tager hul på Bundesligaen hjemme mod Hamburger SV, er danske Pierre-Emile Højbjerg næppe blandt de 11 udvalgte.

Det forudser Henrik Hvillum, der kommenterer Bundesligaen på Eurosport.

- Hvis ikke de havde købt Arturo Vidal, havde det været et signal til Højbjerg om, at man vil satse på ham. I stedet er det et signal om, at Højbjerg er langt nede i hierarkiet, siger Henrik Hvillum.

Selvom Bayern München tidligere på sommeren solgte klubikonet Bastian Schweinsteiger til Manchester United, er konkurrencen på midtbanen nemlig stadig intens.

Højbjerg skal kæmpe med Thiago, Javi Martinez, Xabi Alonso, Gianluca Gaudino, Arturo Vidal, Joshua Kimmich, Sebastian Rode, Mario Götze, David Alaba og Philip Lahm om de eftertragtede pladser på Pep Guardiolas midtbane.

- Det er svært at tolke signalerne, som kommer fra Bayern og Guardiola. Man er begejstret for Højbjerg og ser et stort potentiale i ham.

- På den anden side kan man også godt se med de øvrige midtbanespillere i truppen, at det bliver småt med spilletid, siger Hvillum.

Se også: Højbjerg fik en halvleg i Bayerns pokalsejr

Derfor kan en lejeaftale blive løsningen, hvis Højbjerg skal have spilletid i den kommende sæson, vurderer kommentatoren.

- Den mest nærliggende løsning er, at man vælger at udleje ham igen, siger Hvillum, som mener, at ti kampe i efterårssæsonen vil være et realistisk mål for Højbjerg, hvis han bliver hos de tyske mestre.

En anden genvej til spilletid for Højbjerg kan dog også blive, at Bayern sender andre af de mere uprøvede unge midtbanespillere afsted på en lejeaftale, vurderer Hvillum.

- Det kunne bedre tænkes, at Kimmich eller Gaudino, som også er unge spillere med stort potentiale, sendes på græs andetsteds. Det har Bayern tidligere haft succes med, siger kommentatoren.

Udsigten til mindre spilletid for 20-årige Højbjerg er dog ikke noget, man vil blande sig i fra landsholdets side. Det siger landsholdets assistenttræner, Peter Bonde.

- Selvfølgelig vil vi gerne have, at han spiller i Bayern, men hvis ikke han kan komme på holdet, så ser vi hellere, at han spiller et andet sted, siger Bonde.

- Hvis vores spillere skal blive rigtig dygtige, skal de spille på så højt niveau som muligt, siger assistenttræneren.

Nigel de Jong i aktion for AC Milan sidste sæson. (Foto: AP) Tysk fodbold - 6. aug. 2015 - kl. 12:49 Milan-stjerne til Guardiola: Vi er voksne mennesker

2 kommentarer
Vis kommentarer