Bundesliga-klubber med stor gestus: Flygtninge, vi hjælper jer!

Flere tyske klubber, heriblandt Dortmund og Bayern München, har rakt deres hånd ud og er gået aktivt ind i for at hjælpe de mange mennesker, der flygter fra krig og rædsel

Bayern er en af de klubber, der har valgt at hjælpe de flygtninge, der søger asyl i Tyskland. Blandt andet ved at donere 8 millioner kroner til et flygtninge-projekt. (Foto: AP)
Bayern er en af de klubber, der har valgt at hjælpe de flygtninge, der søger asyl i Tyskland. Blandt andet ved at donere 8 millioner kroner til et flygtninge-projekt. (Foto: AP)

Den lange og rædselsfulde borgerkrig i Syrien har resulteret i, at Europa modtager rekord-mange flygtninge for tiden, som søger tilflugt i fredelige europæiske lande.

En af de lande, som modtager flest flygtninge, er vores naboer fra Tyskland. Mens politikerne i landet diskuterer, hvordan krisen skal løses, har de tyske Bundesliga-klubber selv taget initiativ til at hjælpe på deres egen måde.

Højbjerg efter skifte: Jeg har lyst til Schalke

Rekordmestrene fra Bayern München skriver på deres hjemmeside, at de gerne vil vise sig som et godt eksempel, når det gælder integration af flygtninge. Derfor har de blandt andet planlagt at donere godt og vel otte millioner kroner til et flygtingeprojekt. Derudover vil de gennem deres ungdomsafdeling oprette en træningslejr de kommende uger. Her vil unge flygtningebørn få ordentlig mad, trænings-muligheder og tysk undervisning.

- Bayern ser det som sit sociale ansvar at hjælpe flygtninge og mennesker, der lider, siger direktør Karl-Heinz Rummenigge.

Højbjerg efter skifte: Jeg har lyst til Schalke

En anden tysk topklub, Borussia Dortmund, opfordrer ligefrem til, at Tyskland skal tage imod flere flygtninge.

- 'Båden er fuld. Vi kan ikke holde til så mange flygtninge'. Udsagn som dette er med til at fremdyrke angst og frygt, skriver de på deres hjemmeside.

- Det er med til at fremherske en følelse af, at Tyskland tager uforholdsmæssigt mange flygtninge ind i landet. Sandheden er følgende: I Tyskland bliver der angivet flest asylansøgninger i Europa. Det siger dog ikke noget om, hvor mange der rent faktisk bliver tildelt asyl.

Pierre-Emile Højbjergs nye klub Schalke 04 valgte at lave en video med hele truppen, hvor de sammen med en af klubbens legender Gerald Asamoah, der selv er født i Ghana, opfordrer til sammenhold i flygtninge-spørgsmålet - uanset om du er Schalke-fan eller ej.

Jannik Vestergaards klub Werder Bremen har oprettet projektet 'Bleib am Ball' (Bliv på bolden), som har til hensigt at hjælpe flygtninge i regionen, mens Hannover og Hoffenheim har doneret trøjer og støvler til den mange flygtninge.

I Stuttgart og FC Køln er der lignende projekter i gang, mens man i Bayer Leverkusen har doneret penge til et flygtningeprojekt, som også har til hensigt at få de unge flygtningebørn til at starte med at spille fodbold.

Og det er ikke kun i den bedste tyske række, at klubberne er gået aktivt ind for at hjælpe. I Fortuna Düsseldorf og Dynamo Dresden, som begge spiller i 2. Bundesligaen, valgte man at donere mellem 150-300 hjemmebane-billetter til flygtninge i forbindelse med deres helt egen velkomst-kampagne.

Tilskuerne på de tyske stadion har også vist deres barmhjertige side ved at lave bannere med tekster som: 'Flygtninge er velkomne'.

Sidst, men ikke mindst, har det tyske fodboldlandshold også offentliggjort en video, hvor de tager afstand fra diskrimination og racisme i forbindelse med flygtningekrisen.

Indtil videre er det hovedsageligt de tyske klubber, der har taget initiativ til at forholde sig til den store flygtninge-strømning.

 Men Cristiano Ronaldo og resten af det portugisiske landshold viste også deres respekt til dagens træning op til deres EM-kval-kamp, da de holdt et minuts stilhed for de mange flygtninge, der er omkommet i Middelhavet i deres forsøg på at nå Europa.