Bundesliga-stjerne skriver vild mål-historie

Bayern Münchens Robert Lewandowski har skrevet sig ind i de berømte historierbøger som en af de mest scorende nogensinde i én Bundesliga-sæson

Robert Lewandowski har med 30 scoringer i denne sæson i Bundeligaen skrevet sig ind i historiebøgerne. (Foto: AP)
Robert Lewandowski har med 30 scoringer i denne sæson i Bundeligaen skrevet sig ind i historiebøgerne. (Foto: AP)

Robert Lewandowski er denne sæsons topscorer i Bundesligaen, hvilket den polske landsholdsangriber fint viste i sæsonens sidste kamp.

Da Bayern München spillede hjemme mod Hannover 96 og vandt 3-1, scorede Lewandowski endnu et mål.

Dermed har angriberen scoret hele 30 mål i denne sæson, hvilket er fem mere end Borussia Dortmund-kollegaen Pierre-Emerick Aubameyang.

Lewandowski er blot den sjette spiller i Bundesligaens historie, der har lavet 30 mål eller mere.

Det er desuden det højeste antal scorede mål i 39 år. Sidst en spiller i Bundesligaen scorede flere mål var Dieter Müller, der scorede 34 mål for FC Köln i sæsonen 1976-1977.

Pierre-Emile Højbjerg skal på klubjagt. (Foto: Jens Dresling) Tysk fodbold Højbjerg er færdig i Bayern

Det er anden gang, at 27-årige Lewandowski bliver ligatopscorer. I sæsonen 2013-2014 blev han noteret for 20 mål for Dortmund, og han er den første Bayern-spiller, der bliver topscorer, siden Mario Gomez blev det i 2011.

Lewandowskis målbedrifter dækker blandt andet også over en fornem verdensrekord, da han scorede fem mål på ni minutter mod Wolfsburg i september.

Det er dog stadig Gerd Müller, der har rekorden for flest mål på en sæson i Bundesligaen. Han scorede 40 for Bayern München i 1971-1972.

To sæsoner før det, scorede Gerd Müller 38 gange, og sæsonen efter lavede han 36 mål. Han er blevet ligaens topscorer syv gange - fem gange med mere end 30 mål.

24 kommentarer
Vis kommentarer