Corona-angst: Målmonster ramt af forbud

Man passer godt på sine spillere i Borussia Dortmund, og nu får spillerne forbud mod tage selfies og skriver autografer med fans, da man frygter smitte

Ikke flere autografer og selfies med denne herre. Foto:  INA FASSBENDER/Ritzau Scanpix
Ikke flere autografer og selfies med denne herre. Foto: INA FASSBENDER/Ritzau Scanpix

Så er det slut med til at tage selfies med stjerner som målmonsteret Erling Håland, Jadon Sancho og Marco Reus i den tyske fodboldklub Borussia Dortmund, efter at klubben har nedlagt et selfie - og autografforbud.

Det sker ifølge Dortmunds egen hjemmeside, fordi man frygter, at spillerne kan blive smittet med coronavirus, når de kommer i kontakt med mennesker fra alle verdenshjørner.

'Spillere og træner vil midlertidigt ikke medvirke til selfies eller skrive autografer med fans. Det sker, da vi vil lukke døren for Covid-19 (coronavirus, red.) til omklædningsrummet. Indtil virussen er under kontrol vil der ikke være offentlige træninger,' står der således på tyskernes hjemmeside.

Vilde tal: Så meget har FCN scoret på spillersalg

Håber på forståelse
Forbuddet og lukningen bliver uddybet af sportsdirektør Michael Zorc.

- Vi håber på forståelse for denne beslutning, som vi håber vil reducere risikoen for smitning.

Yderligere beskrives det, hvordan klubben er i konstant kontakt med Robert Koch-instituttet, der har ansvaret kontrol og forebyggelse af sygdomme i landet.

På holdkortet har Dortmund, der ligger nummer tre i Bundesligaen, danske Thomas Delaney, der kæmper med skader, mens de i vinterens transfervindue skilte sig af med unge Jacob Bruun Larsen til ligakonkurrenterne fra Hoffenheim.

Ingen af dem har i denne sæson kunne leve op til fænomenet Erling Håland fra Norge, der indtil har scoret ni mål i syv kampe.

Analyse: FCK's røverkøb til 25 millioner