Dansk keeper efter drømmeskifte: En fed udfordring

Jonas Lössl glæder sig over skiftet til Mainz, hvor han skal tage over efter profilen Loris Karius

Jonas Lössl skal fremover præstere i Bundesligaen. (Foto: All Over Press)
Jonas Lössl skal fremover præstere i Bundesligaen. (Foto: All Over Press)

Torsdag eftermiddag blev den danske landsholdsmålmand Jonas Lössl præsenteret i Bundesliga-klubben Mainz, hvor han har underskrevet en tre-årig kontrakt.

Dermed tager Lössl et nyt skridt i karrieren efter to sæsoner hos franske Guingamp, hvor han kom til fra FC Midtjylland i sommeren 2014. Landsholdsmålmanden lægger ikke skjul på, at han er lykkelig over skiftet.

- Det er klart et drømmeskifte. Det er det, jeg håbede på. Det er et skifte, som jeg har drømt om, og for mig er det et perfekt step op. Det er et ambitiøst skifte, men også et skifte, som jeg mener, at jeg kan gabe over.

- Det er en rigtig god klub, som jeg har hørt meget godt om. Træneren virker dygtig, og jeg havde en god kemi med ham, da vi talte sammen. Det er fedt at komme til en etableret klub i Tyskland, der også skal spille Europa League.

- Holdet skal ligge i sub-toppen, så det er sindssygt fedt. Jeg har en rigtig god fornemmelse af det hele. Der skal jeg nok komme til at spille mig ind hurtigt, siger Jonas Lössl til tipsbladet.dk.

I Mainz skal Jonas Lössl tage over efter Loris Karius, der har været førstekeeper i Mainz gennem de seneste fire sæsoner og netop er blevet solgt til Liverpool FC. Det er store handsker, der skal fyldes ud, men Jonas Lössl er fortrøstningsfuld.

- Jeg glæder mig meget til udfordringen. Karius har en stor stjerne dernede, og han har taget et stort skridt opad til Liverpool. Jeg finder stor tryghed i, at de har valgt mig, fordi de ser nogle kvaliteter i mig.

- Det skal jeg vise. Jeg skal arbejde stenhårdt for at udvikle mig og blive bedre, men jeg finder tryghed i, at de har valgt mig, og at de tror på mig. Det er en fed udfordring, siger Jonas Lössl, der er tilfreds med at have underskrevet en tre-årig kontrakt med Mainz.

- Det var en god pakke for mig og klubben. Klubben ville ikke have gjort det, hvis ikke de havde nogle ideer og tanker om det. Det passer mig godt. Jeg har altid gerne ville lave lange kontrakter, og det er fedt, at jeg igen om nogle år skal vurderes og vejes, om jeg er for let eller for tung. Det gør mig ikke noget, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

Jonas Lössl ser frem til både Bundeliga-bold og europæiske kampe. (Foto: All Over Press)
Jonas Lössl ser frem til både Bundeliga-bold og europæiske kampe. (Foto: All Over Press)

Mainz har netop overstået en fremragende sæson, hvor klubben blev nummer seks i Bundesligaen og kvalificerede sig til Europa League. Der er derfor store forventninger til den kommende sæson, og Jonas Lössl har også store ambitioner.

- Jeg håber, vi kan nå en placering ligesom sidste år. Jeg ved ikke, hvad de officielle målsætninger er i klubben endnu, men min personlige ambition er, at jeg skal være med til at vinde en masse fodboldkampe og få succes i ligaen og i Europa, hvilket bliver spændende.

- Det er første gang, Mainz er i Europa League-gruppespillet, så det bliver spændende at prøve igen. Jeg håber, at vi kan komme højere op i tabellen, selvom der er nogle store hold i Tyskland, siger den danske keeper, der er købt ind som førstemålmand.

- Det er de indikationer, jeg har fået. Jeg har fået trøje nummer ét, og det er min ambition at blive førstemålmand fra dag ét. Klubben ved godt, hvem jer er, men jeg kan godt forestille mig, at der er nogle i Tyskland, der ikke kender mig, siger den nybagte Mainz-spiller.

Jonas Lössl indleder karrieren i Mainz i slutningen af måneden, hvor der er første træningsstart i klubben den 29. juni.

Jonas Lössl, der her griber bolden ved en landsholdssamling, skifter til Mainz. (Foto: Lars Poulsen) Tysk fodbold Dansk landsholdskeeper i stort skifte: Solgt til tyske Mainz

Jonas Lössl har haft en god sæson i franske Guingamp og indrømmer, at han kan være på vej til en større klub (Foto: AP) Fransk fodbold Dansk keeper jubler: Min bedste sæson nogensinde