Dansk landsholdskeeper i stort skifte: Solgt til tyske Mainz

Den danske landsholdsmålmand Jonas Lössl har fået sit ønske om et klubskifte opfyldt

Jonas Lössl, der her griber bolden ved en landsholdssamling, skifter til Mainz. (Foto: Lars Poulsen)
Jonas Lössl, der her griber bolden ved en landsholdssamling, skifter til Mainz. (Foto: Lars Poulsen)

Jonas Lössl er fortid i franske Guingamp, hvor har han spillet i to sæsoner.

På dagen, hvor det er præcist to år siden, han blev præsenteret i franske Guingamp, rykker den 27-årige landsholdsmålmand videre i karrieren.

Jonas Lössl forlader den franske klub Guingamp, der har solgt keeperen til tyske Mainz. Her har Lössl underskrevet en aftale med den tyske klub.

Og det er agent Ivan Marko Benes vist tilfreds med:Efter to meget stærke sæsoner i den franske klub får Jonas Lössl altså sit ønske om at prøve sig af i en større klub opfyldt. I Mainz får Jonas Lössl en treårig aftale med klubben, der har godt kendskab til danske spillere.

- At komme til at spille i Bundesligaen er en drøm, der går i opfyldelse. Jeg kommer fra Danmark og har fulgt tysk fodbold gennem hele mit liv. I min sportslige udvikling er dette et skridt fremad.

- Mainz er en ganske særlig klub, som spiller interessant fodbold og har fantastiske fans. Jeg glæder mig allerede meget til at mærke atmosfæren på Mainzer Stadion - det bliver helt sikkert fantastisk, og jeg er fuldstændig klar til udfordringen i Bundesliga, siger Jonas Lössl til mainz05.de.

Målmanden indledte sin toårige periode i Guingamp med en skade, der gjorde, at det var konkurrenten Samassa, der startede i målet. Lössl fik dog chancen i efteråret 2014 og gav aldrig slip igen.

Det gode spil gjorde, at han flere gange blev udtaget til rundens hold af diverse medier i Frankrig - ligesom især en fremragende redning på et Zlatan Ibrahimovic-forsøg blev billedet på den første sæson den franske klub.

I sæson to hævede Lössl niveauet igen, og nu præmieres han altså med et skifte til en ny og større klub.

Det var i 2014, at Lössl rykkede fra FC Midtjylland og videre til Guingamp.

Dermed er det også kun Ronnie Schwartz, der af danskere er tilbage i den franske klub Guingamp, efter Lars Jacobsens indstillede sin karriere, og Jonas Lössl blev solgt til Mainz, der også har Emil Berggreen i truppen.

Viktor Fischer står angiveligt foran et skifte til Middlesbrough, og bliver den handel en realitet, vil det lune i flere danske Superliga-klubber. (Foto: AP) FC Midtjylland Så meget vil de tjene: Fischer-handel kan sende millioner til FC Midtjylland

Jonas Lössl har haft en god sæson i franske Guingamp og indrømmer, at han kan være på vej til en større klub (Foto: AP) Fransk fodbold Dansk keeper jubler: Min bedste sæson nogensinde

6 kommentarer
Vis kommentarer