Dansk stortalent i tysk fodbold: Dumheder har kostet mig pladsen

Andreas Christensen arbejder på at gøre sig fortjent til spilletid efter skidt Borussia Mönchengladbach-debut

Andreas Christensen i Gladbach-trøjen. Den 21-årige defensivspiller er udlejet til tyskerne i to år. (Foto All Over Press)
Andreas Christensen i Gladbach-trøjen. Den 21-årige defensivspiller er udlejet til tyskerne i to år. (Foto All Over Press)

Landsholdsspilleren Andreas Christensen har fået en besværlig start i sin nye klub Borussia Mönchengladbach.

Den 19-årige midterforsvarer, der i sommer blev udlejet fra Chelsea, har ikke spillet siden sin debut i et 0-4-nederlag til Borussia Dortmund for godt to uger siden.

- Jeg ville af sted for at få en masse spilletid, og det skete også i starten, men så dummede vi os mod Dortmund og tog nogle forkerte beslutninger, og så har jeg ikke spillet de sidste to kampe.

- Når jeg har gjort mig fortjent til en plads igen, så tror jeg også, at jeg kommer til at spille. Det var hele formålet med skiftet, siger Andreas Christensen.

Se også: Ikke god nok til Olsen: Megabud på Jannik Vestergaard

- I Mönchengladbach forventer de, at jeg spiller på et højt niveau. Træneren har fortalt mig, at han stoler på mig, men at vi lavede en del fejl i den kamp, og det skal vi rette op på.

- Han sagde også til mig, at jeg skulle blive ved med at træne godt, og så ville jeg få chancen igen, fortæller midterforsvareren.

Mandag aften blev han udtaget til Morten Olsens landshold til kampene mod Albanien og Armenien i EM-kvalifikationen.

På landsholdet er han udset som gardering som højreback eller på den defensive midtbane.

Trods den mindre gode debut mod Dortmund er niveauet i tysk fodbold ikke kommet bag på Andreas Christensen.

- Dortmund bliver skarpe i år. De har vist ikke scoret under tre mål i nogen af deres kampe. Det er et klassehold. Jeg havde forventet det niveau, så jeg er ikke overrasket, siger han.

Se også: Vestergaard forbigået igen - Olsen efterudtager stortalent

- Det var svært at spille den kamp, og som hold hang vi ikke sammen. Den ro, vi normalt har, var der ikke. Jeg synes, vi er begyndt at finde den igen, så jeg tror, roen kommer tilbage - også hos mig selv.

Mönchengladbach har efter Dortmund-kampen tabt yderligere to gange uden Andreas Christensen på holdet.

- Forhåbentlig får vi rettet op på det og ender i toppen, siger han.

Det danske landshold møder fredag Albanien i København, inden holdet tre dage senere skal op imod Armenien på udebane.

Andreas Christensen er sikker på,  at han kan komme sig over sin dårlige start i Borussia Mönchengladbach. (Foto: All Over Press) Tysk fodbold - 17. aug. 2015 - kl. 10:02 Efter barsk Bundesliga-debut: Kun ked af en ting

5 kommentarer
Vis kommentarer