Dansk stortalent solgt til tysk klub

Den talentfulde og eftertragtede danske venstre back Kristian Pedersen skifter HB Køge ud med Union Berlin fra næste sæson

Venstrebacken skal fra august af tørne ud i 2. Bundesligaen (Foto: Lars Poulsen)
Venstrebacken skal fra august af tørne ud i 2. Bundesligaen (Foto: Lars Poulsen)

Det er gået rigtig stærk for unge Kristian Pedersen - og fremdriften fortsætter.

Den unge venstre back har nemlig haft noget af en kometkarriere. For halvandet år siden skiftede han serie-klubben Ringsted ud med HB Køge. Og nu forlader han den sjællandske klub til fordel for tysk fodbold.

- For mig er det et stort skridt til en stor klub. Jeg ser virkelig frem til min nye udfordring, og jeg vil gerne udvikle mig yderligere i Union. Jeg er glad for, at handlen gik igennem, inden holdet begynder at træne igen. På den måde kan jeg forberede mig optimalt til, at den nye sæson begynder, siger Pedersen til Union Berlins hjemmeside.

Pedersen skifter til 2. Bundesliga-klubben Union Berlin i dette transfervindue, og ifølge Ekstra Bladets oplysninger vil HB Køge indkassere godt og vel 2,5 millioner kroner for stortalentet.

- Vi er utrolig glade for salget på Kristians vegne, og han har gennemgået en helt fantastisk udvikling på kort tid. Vi har lavet en god handel, og når vi starter op i næste uge, er vi indstillet på, at vi skal forstærke truppen, siger HB Køges sportschef, Per Rud, til Ekstra Bladet.

Den 22-årige back vil få danske Henrik Pedersen som assistenttræner i Union Berlin. Pedersen har tidligere været cheftræner i netop HB Køge.

I januar var U21-landsholdsspilleren kædet sammen med en anden tysk klub - Borussia Mönchengladbach. Kristian Pedersen var endda på træningslejr med Bundesliga-klubben i vinter-opstarten, hvor danskeren viste sig fint frem - men en aftale kom aldrig i hus.

Pedersen bliver holdkammerat med den tidligere FCK-keeper Jakob Busk.

Kristian Pedersen (t.h) er HB Køge spiller. Han har imponeret under træningslejren med Gladbach. Han kan stå foran en kontrakt med den tyske traditionsklub. (Foto: Lars Poulsen) Dansk fodbold Dansk talent tæt på Gladbach-skifte

Yussuf Poulsen og Jannik Vestergaard bør være en del af OL-holdet til august. (Arkivfoto: Lars Poulsen) OL 2016 Her er dit danske OL-hold, Niels Frederiksen

5 kommentarer
Vis kommentarer