Dansk teenage-komet imponerer: Storklub vil udnytte hans vilde våben

Gladbach vil til at satse på indkast efter de har købt dansk back og set succesen ved VM

Danmarks dyreste teenager Andreas Poulsen har tilført Gladbach et helt nyt våben, og det kan give ham startpladsen i stedet for Oscar Wendt. Foto: All Over
Danmarks dyreste teenager Andreas Poulsen har tilført Gladbach et helt nyt våben, og det kan give ham startpladsen i stedet for Oscar Wendt. Foto: All Over

FC Midtjylland FCM scorer kassen på teenager: Dyreste i historien

Han blev i juni den dyreste danske teenager nogensinde, da han skiftede fra FC Midtjylland til tyske Gladbach for 34,5 millioner kroner.

Nu skriver tyske Bild, at tilgangen af den 18-årige dansker Andreas Poulsen kan vende helt op og ned på den tyske klubs taktik, og det skyldes danskerens gode egenskaber i forhold til indkast.

- Når vi får en spiller som Andreas på holdet, der har sådan en kapacitet, så skal vi selvfølgelig prøve at udnytte det, Ved VM har vi set, at lange indkast kan være et våben, siger Gladbachs dødbold-træner Dirk Bremser til den tyske avis.

Andreas Poulsen i Gladbach-trøjen. Foto: All OVer
Andreas Poulsen i Gladbach-trøjen. Foto: All OVer

Osorio i nærkamp med Brasiliens landstræner, Tite, inden ottendedelsfinalen. Foto: Thanassis Stavrakis/AP VM 2018 Kostede det VM-succesen? Havde både kone og elskerinde med til VM

Iva Olivari er den første kvinde på trænerbænken i VM-historien. Foto: All Over VM 2018 Her er VM's eneste kvinde: Alle elsker hende

Den tyske avis skriver, at Andreas Poulsen efter at have trænet med indkast-træner Thomas Grønnemark i Danmark kan kaste op mod 40 meter, og den spidskompetence kan betyde, at danskeren får pladsen som venstreback på bekostning af den tidligere FCK-back, den 32-årige svensker Oscar Wendt.

- Et indkast kan også være et taktisk middel. For eksempel til at lave hurtige modangreb eller til at komme ind bag om forsvaret, siger Bremser.

Den tyske avis henviser til, at en anden dansker Jonas Knudsen i 1/8-finalen mod Kroatien ved VM kastede hele 18 indkast ind i modstanderens straffesparksfelt, og det førte til det danske åbningsmål.

Rivalen på venstrebacken er dog ikke indstillet på at forære startpladsen væk.

- Det er en super-chance for Andreas her. Han har et stort talent og får forhåbentlig en stor rolle for Gladbach i fremtiden. Min rolle er klar, og så længe jeg er her, så er mit mål at spille, siger Wendt til Torfabrik om den dyre dansker.

Den tidligere rekord som Danmarks dyreste teenager var sat af Simon Kjær, der skiftede fra FC Midtjylland til Palermo for 30 millioner kroner tilbage i 2008.

Andreas Poulsen har en fem-årig kontrakt med Gladbach, der netop har solgt Jannik Vestergaard til Southampton, og som også tidligere har haft nanve som Ulrik le Fevre, Allan Simonsen og Henning Jensen i truppen.

- Jeg er sindssyg glad, og nu glæder jeg mig bare til at komme i gang. Det har været lidt svært at falde i søvn om aftenen på det seneste, sagde Andreas Poulsen til klubbens hjemmeside ved præsentationen i juni.

Det er bare seks år siden, at Poulsen stadig spillede fodbold på hyggeplan for Ikast KFUM. Siden da har han forbedret både sit spil på banen og sit indkast. Ifølge RP-Onlines interview med den danske indkasttræner Thomas Grønnemark, så har Andreas Poulsen forbedret sit indkast med 14 meter, efter de to mødte hinanden. Et indkast, der nu kan ændre Gladbachs taktik.

Sidste sæson sluttede Gladbach som nummer ni, og den nye sæson begynder 25. august, hvor Gladbach møder Leverkusen.

Brøndby og FC Midtjylland bliver to af de hold, der skal kæmpe med om guldet denne sæson, mener Stig Tøfting. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Tøffes benhårde dom: De vinder guld, og de rykker ud af Superligaen

Brøndby-jubel efter en Hany Mukhtar-scoring i sidste sæson. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Manager-eksperten dropper Brøndby: Her er hemmeligheden til succes

Han lavede straffespark på Cristiano Ronaldo, men nu fortæller medie, at Saeid Ezatolahi er taget for doping. FIFA har dog ikke bekræftet. Måske skyldes det, at FIFA kontrollerer sig selv ved doping-tests, hvor WADA ikke er på plads. Foto: AP VM 2018 Eksperter rystede over doping-tests ved VM: - Det er forfærdeligt

13 kommentarer
Vis kommentarer