Dansk U21-stjerne tøver med forlængelse i upopulær klub

RB Leipzig vil gerne forlænge med Yussuf Poulsen, men danskeren, der har haft en dårlig start på sæsonen i 2. Bundesliga, tøver med at skrive under

Yussuf Poulsen har ikke haft meget succes de første par kampe i 2. Bundesligaen. (Foto: Lars Poulsen)
Yussuf Poulsen har ikke haft meget succes de første par kampe i 2. Bundesligaen. (Foto: Lars Poulsen)

Sidste sæson strålede danske Yussuf Poulsen i sin debut-sæson for RB Leipzig, hvor det blev til hele 11 mål og fire assist i 29 kampe for kantspilleren.

Bestemt en godkendt start for U21-stjernen i den tyske 2. Bundesliga-klub - der har et blakket ry grundet de mange millioner, der pumpes ind i foretagendet af Red Bull-koncernen - og derfor var det også forventet, at Poulsen ville dominere på holdet fra første minut i dennes sæson.

Sådan er det dog ikke gået. I sin første turneringskamp mod Frankfurt blev danskeren taget ud efter en times spil efter en skuffende indsats, og i mandagens opgør mod Greuther Fürth gentog scenariet sig for den 20-årige spiller.

Se også: Rift om U21-profil: Kan blive sommerens dyreste dansker

Træner Ralf Rangnick flåede Poulsen ud efter 60 minutter, hvor intet lykkedes for danskeren foran hjemmepublikummet. Driblingerne førte ikke til meget, nærmest ingen nærkampe blev vundet og intet skud på mål fra den talentfulde landsholdsspiller blev registreret. Poulsen luftede da i den grad også frustrationerne under og efter kampen.

Først gik det ud over kampens dommer og danskerens modspillere, og da træner Rangnick skiftede ham ud, smed danskeren sine benskinner væk i ren frustration.

RB Leipzigs træner lagde godt mærke til Poulsens negativitet, men det var ikke noget, han lagde meget i.

- Jeg var nok også blevet sur, hvis min træner havde flået mig ud efter 60 minutter ved stillingen 1-2 og uden at være kommet frem til nogen målchancer selv. Men han skal arbejde videre og sørge for at blive bedre til at erobre bolden mere. Så kommer chancerne og målene også, sagde Rangnick til Bild.

På trods at Poulsens svage start i denne sæson er klubben stadig meget interesseret i at forlænge danskerens nuværende kontrakt, som udløber i sommeren 2017.

Se også: Yussuf Poulsen tager endnu en sæson i Leipzig

Ifølge træneren har klubben tilbudt den unge kantspiller en forbedret kontrakt, som løber til 2020, men Poulsen har ikke reageret på den i flere måneder nu.

- Bolden ligger hos ham. Vi har været i kontakt med Yussuf og hans agent og har præsenteret vores tilbud. Vi har dermed signaleret, at vi gerne vil beholde ham og belønne ham med en bedre kontrakt, siger Rangnick.

Yussuf Poulsen har været rygtet til større klubber i Tyskland. Blandt andet har Borussia Dortmund, Schalke 04 og Gladbach ifølge rygtebørsen set sig varme på danskeren, og det kan tænkes, at kantspilleren vil se på sine muligheder, før han eventuelt forlænger med sin nuværende klub.

17 kommentarer
Vis kommentarer