Danske succesdrenge i Bundesligaen

Jannik Vestergaard og Pierre-Emile Højbjerg er startet som lyn og torden i deres nye klubber - søndag blev det til sejr og uafgjort, så ingen af dem har endnu prøvet at tabe med Werder Bremen og Augsburg

Jannik Vestergaard fik med Werder Bremen sin tredje sejr i tre forsøg. (Foto: AP/Carmen Jaspersen)
Jannik Vestergaard fik med Werder Bremen sin tredje sejr i tre forsøg. (Foto: AP/Carmen Jaspersen)
Følg Tysk fodbold

To danske knægte på henholdsvis 19 og 22 år er ved at brænde godt og grundigt igennem i Bundesligaen.

Ganske vist er både Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard velkendte i den bedste tyske fodboldrække, men starten på forårssæsonen har alligevel været ret speciel for dem begge.

Højbjerg er blevet udlejet til Augsburg, og Vestergaard har skiftet en usikker tilværelse i Hoffenheim ud med en mere fast af slagsen i Werder Bremen - fælles for dem begge er, at det er med stor succes.

Trods Bayern-sejr: Guardiola ikke tilfreds

Foreløbig tre kampe hver er blevet vekslet til syv og ni point. Det har sendt Augsburg op på Bundesligaens fjerdeplads, mens Werder Bremen er strøget fra en plads under stregen til en ottendeplads ikke langt efter de eftertragtede placeringer, der giver ret til at spille europæisk næste sæson.

Søndag var der hattrick til Vestergaard og Werder Bremen, der fik forårets tredje sejr. Det skete mod topholdet Leverkusen, der blev sendt hjem fra Weser-Stadion i Bremen med et 2-1-nederlag - ikke mindst fordi Jannik Vestergaard var stærkt medvirkende til, at Leverkusens store stjerne Stefan Kiessling ikke havde succes med noget som helst.

Succes havde derimod Pierre-Emile Højbjerg, der igen spillede en god kamp på den defensive midtbane for Augsburg, der dog måtte tage sig til takke med 2-2 mod Frankfurt - i øvrigt første kamp i denne sæson, Augsburg spillede uafgjort.

Klopp efter tiltrængt triumf: Vi er på vej

Med et enormt løbepensum skabte han plads for sine holdkammerater, og han havde såmænd også en fod med i det ene af Augsburgs to mål. Det var nemlig danskeren, der med et frispark i højre side sendte bolden ind i målfeltet, hvor Raul Bobadilla gjorde det til 2-0.

Det ene point var dog nok til, at Augsburg strøg forbi Mönchengladbach på fjerdepladsen syv point efter Wolfsburg på andenpladsen. De vandt uden Nicklas Bendtner lørdag 3-0 over Hoffenheim.

Succesridtet for Jannik Vestergaard og Pierre-Emile Højbjerg kan dog ende i næste spillerunde af Bundesligaen - her møder Werder Bremen nemlig Augsburg.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT