Dansker får kæmpe chance

Mike Tullberg bytter efter sommerpausen tilværelsen som U23-træner i Dortmund ud med hvervet som cheftræner for klubbens U19-mandskab. Her skal danskeren modne morgendagens stjerner til førsteholdet

Mike Tullberg skal efter sommerpausen stå i spidsen for Dortmunds U19-mandskab. Foto: BVB Dortmund
Mike Tullberg skal efter sommerpausen stå i spidsen for Dortmunds U19-mandskab. Foto: BVB Dortmund
Følg Fodbold

Fodbolden ligger fortsat stille i Tyskland, men forberedelserne til genstarten er i fuld gang hos Bundesliga-klubberne.

I Dortmund er det både med det korte og det lange lys tændt.

Tirsdag melder storklubbens således på sin hjemmeside, at man har foretaget en trænerrokade, som gør sig gældende fra begyndelsen af den nye sæson.

Dortmunds nuværende U23-cheftræner Mike Tulberg og U19-mandskabets ditto, Michael Skibbe, bytter stillinger efter sommerpausen.

- Vi ser et stort trænertalent i Mike Tullberg og ønsker efter hans første år i klubben at give ham chancen for at arbejde med de største talenter på U19-holdet, siger Dortmunds ungdomskoordinator, Lars Ricken.

Det kan lyde som et skridt tilbage at gå et trin ned af aldersstigen, men den store forskel på U19- og U23-holdet er, at førstnævnte mandskab i højere grad er den direkte fødekæde til førsteholdet, mens den anden trup i stor grad figurerer som reservehold.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: BVB Dortmund
Foto: BVB Dortmund
 

Tullberg er da også yderst tilfreds med beslutningen, som han anser for at være et kvalitetsstempel af sit arbejde. Samme besked fik han fra Lars Ricken, da de afholdt møde om rokaden.

- Jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at træne U19-mandskabet, hvor jeg ville få ansvaret for at arbejde med morgendagens verdensstjerner. Jeg får at gøre med toptalenter og skal spille med i Youth League og kæmpe om det tyske mesterskab. Det bliver ikke meget større, og den chance ville jeg ikke få to gange, siger Tullberg til Ekstra Bladet.

Efter sommerferien skal han nu stå i spidsen for en af de mest berømte talentfabrikker i Europa.

U19-mandskabet i Dortmund har i denne sæson blandt andet fostret den amerikanske komet Giovanni Reyna. Den 17-årige offensivspiller var fast inventar på U19-mandskabet før årsskiftet, inden han så rykkede direkte op på førsteholdet og fik adskillige kampe i foråret. Både i Bundesligaen og i Champions League.

Det helt store navn i U19-regi er dog den blot 15-årige angriber Youssoufa Moukoko, der er blandt de allerstørste teenage-talenter i verden.

Han har trods sin unge alder scoret 34 mål i 20 kampe og prydet overskrifter i både ind- og udland. Det menes at være et spørgsmål om tid, før han tager næste skridt mod stjernerne.

Helt den samme eksponering har Mike Tullberg ikke fået i sin tid i den tyske storklub. Men mindre kan også gøre det, og med tirsdagens rokade står den tidligere AGF-helt foran en kæmpe udfordring.

- Jeg ser det som et skridt i den rigtige retning, og det er det næste skridt i min udvikling, fortæller den 34-årige dansker.

OL-helts nye liv: Nu bringer han takeaway ud

Tøffe i flæsket på Mette F.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind