Danskere i stort Bundesliga-comeback

Borussia Mönchengladbach var bagud 0-2 ved pausen, men vandt 3-2 på udebane over Leverkusen

Foto: AP
Foto: AP

Hvad der i første omgang lignede endnu et skuffende resultat, endte lørdag med at udvikle sig til et forrygende comeback for Borussia Mönchengladbach.

I den tyske Bundesliga vandt klubben - med danskerne Jannik Vestergaard og Andreas Christensen på banen - over Leverkusen på udebane med 3-2.

Sejren blev sikret, efter at gæsterne var kommet bagud 0-2 i første halvleg, og den betyder, at Gladbach rykker op på 13.-pladsen i Bundesligaen og nu har fem point ned til nedrykningspladserne i den bedste tyske række.

I første halvleg bragte hjemmeholdet fra Leverkusen sig foran med 2-0 på to hovedstødsscoringer. Begge mål blev sat ind efter hjørnespark.

Først var det den tyske forsvarsspiller Jonathan Tah, der efter en halv times spil kom på tavlen, og fem minutter senere scorede Javier Hernandez til 2-0. Det var mexicanerens første scoring i Bundesligaen siden 1. oktober.

Den danske forsvarsspiller Jannik Vestergaard bar en del af skylden, da han ved den første scoring ikke kunne forhindre Tah i at komme på tavlen.

Kort inde i anden halvleg reducerede Gladbach-anfører Lars Stindl for gæsterne med et drømmehug fra kanten af feltet. Og få minutter senere udlignede han så til 2-2, da han i fri position headede bolden i mål.

Tyve minutter før tid blev gæsternes comeback en realitet, da Raffael driblede sig fri i Leverkusen-feltet og bragte Gladbach foran med 3-2.

Bundesligaen bliver fortsat toppet af Bayern München, der tidligere lørdag sikrede sig en snæver 2-1-sejr over Werder Bremen.

Fuld tid til Delaney i tæt dyst mod Bayern

AaB tæt på alternativ målmand: Han er frisparksekspert