Delaney hitter i Werder: En vinder blandt tabere

Den tidligere FCK'er har allerede tabt lige så mange betydende klubkampe i 2017, som han gjorde i hele 2016, men Thomas Delaney er stadig overbevist om, at Werder Bremen var det rigtige valg for ham

Thomas Delaney i flyvende stil mod Bayern München. Den danske landsholdsspiller gjorde det godt mod de tyske mestre, men det rakte ikke til point. Foto: All Over Press
Thomas Delaney i flyvende stil mod Bayern München. Den danske landsholdsspiller gjorde det godt mod de tyske mestre, men det rakte ikke til point. Foto: All Over Press

Det er en ny fodboldverden, som Thomas Delaney er trådt ind i. 

I FC København var der stort set sejrssang i omklædningsrummet efter hver eneste kamp. I Werder Bremen kan der godt gå så længe, inden der skal synges, at Delaney kan være med på tysk!

Den tidligere FCK-anfører er kommet til en klub, der taber oftere, end den vinder, og Delaney har allerede tabt lige så mange betydende klubkampe i 2017, som han tabte i hele 2016 som københavner.

Lørdag eftermiddag forlod landsholdsmanden for anden gang sin nye hjemmebane, Weser-Stadion, som taber. Og så alligevel ikke. 

For selv om Bayern München vandt opgøret i det nordtyske med samme cifre som Dortmund for en uge siden (2-1), viste Thomas Delaney også i sin anden Bundesliga-optræden, at han er en vinder blandt tabere. 

Den 25-årige københavner har allerede grebet taktstokken i Bundesliga-klubben, og med syngende tacklinger, dirigerende arme og masser af tilbagelagte meter fik han igen vist sin nye arbejdsgiver, hvad den hurtigt har fundet ud af: Delaney er en fuldtræffer på transfermarkedet. 

Thomas Delaney havde nok at gøre med at forsvare mod Bayern München, men en enkelt gang truede han Manuel Neuers mål. Foto: All Over Press
Thomas Delaney havde nok at gøre med at forsvare mod Bayern München, men en enkelt gang truede han Manuel Neuers mål. Foto: All Over Press

Mod de tyske rekordmestre lå røverkøbet til 15 mio. kr. som den mest defensive af Werder Bremens midtbanespillere og havde helt tydeligt fået instrukser om at holde godt øje med Thomas Müller.

Det er ingen enkel opgave, for den tyske landsholdsspiller helt store styrke er netop at dukke op steder, som ingen andre havde forudset, men i Bremen havde Müller svært ved at slippe af med sin danske skygge.

Efter 62 minutter havde Bayern München-træner Carlo Ancelotti set nok (eller rettere for lidt) og skiftede ham ud. 

På det tidspunkt førte Bayern allerede 2-1. Arjen Robben havde kynisk straffet Werder Bremen efter en halv time, og kort før pausefløjt krøllede David Alaba smukt et frispark helt op i målhjørnet.

Den nordtyske traditionsklub gav dog ikke op, selv om de var oppe mod overmagten.

I sæsonens første kamp mod mestrene tabte de 6-0, men Werder virker mere solide nu, og det skyldes ikke mindst den nye danske 6’er. Han har allerede smittet holdkammeraterne med sin entusiasme og vindervilje. 

Max Kruse reducerede til 1-2 efter 53 minutter, og Werder Bremen pressede i 2. halvleg på for en overraskende udligning. Den faldt ikke, og for 13. Bundesliga-kamp i træk tabte de grøn-hvide Werder-folk til den sydtyske angstmodstander.

Delaney i en hård duel med franske Ribéry. Foto: All Over Press
Delaney i en hård duel med franske Ribéry. Foto: All Over Press

Werder Bremen rykker dermed endnu nærmere nedrykningspladserne i Bundesligaen og har nu bare ét point ned til Ingolstadt på 16. pladsen.

Thomas Delaney var godt klar over, at det var en mulig nedrykningskamp, at han gik ind til. Og han har ikke fortrudt sit ja til Werder tilbage i august – heller ikke selv om der siden har været mange rygter om Everton.

- Nej, jeg havde truffet min beslutning og var fuldstændig overbevist. Jeg ville til Bundesligaen. Der har ikke været et eneste øjeblik, hvor jeg har tænkt, at Werder ikke var det rigtige, siger Thomas Delaney i et interview med Bild.

For den nordtyske klub er det definitivt det rigtige. 

- Thomas har den der grundmentalitet, som du bare har brug for, siger Werder-boss Marco Bode, der – ligesom alle andre i klubben – hurtigt er blev glad for den arbejdsomme dansker. 

- Jeg stræber ikke målrettet efter at blive elsket af tilhængere. Jeg er en holdspiller. Er du angriber og scorer 20 mål, elsker alle dig, men det bliver ikke tilfældet med mig. 

- Jeg vil give mit bedste i hver eneste kampe, og jeg håber, at tyskerne vil synes om det, siger Thomas Delaney til Bild.

Thomas Delaney skulle tage sig af Thomas Müller, men havde også overskud til at stoppe farlige Robert Lewandowski. Foto: All Over Press
Thomas Delaney skulle tage sig af Thomas Müller, men havde også overskud til at stoppe farlige Robert Lewandowski. Foto: All Over Press

På banen er han helt tydeligt allerede faldet godt til i Tyskland, og uden for kridtstregerne har landsholdskrigeren også fundet fodfæste.

- Det betyder meget. For mig er det vigtigt, at min kæreste føler sig godt tilpas her, og det er tilfældet. Mine holdkammerater og deres kærester har allerede fået os godt integreret, siger Thomas Delaney til den tyske avis og afslører, at han allerede ved meget om sin nye klub:

- Det har stor betydning for mig at kunne tale med og lære folkene i klubben at kende – lige fra træneren til vaskekonen! 

De har allerede lært ham at kende som en spiller, de kan regne med. Nok har omgivelserne og resultaterne ændret sig, men på banen er Thomas Delaney den samme vinder, som i halvandet år var Superligaens bedste…

Hør Ståle Solbakkens afskedstale til Thomas Delaney:

Se også: Fuld tid til Delaney i tæt dyst mod Bayern

Se også: Desperat PL-klub bød kæmpe-beløb kort inden Delaney-debut

Thomas Delaney havde en kæmpe andel i FCKs enorme succes det seneste halvandet år. Nu skal de danske mestre klare sig uden deres tidligere anfører. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Farvel, kaptajn: Det betyder Delaneys afgang for FCK

54 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere