Delaney klar til svær Bremen-debut mod Dortmund

Der bliver en fornemmelse af Champions League, når Thomas Delaney åbner sit tyske eventyr med Werder Bremen, for de to første kampe hjemme på Weserstadion står mod Dortmund og Bayern München

Den tidligere FCK-anfører kan se frem til en stor kamp mod Dortmund lørdag. Foto: Lars Poulsen
Den tidligere FCK-anfører kan se frem til en stor kamp mod Dortmund lørdag. Foto: Lars Poulsen

Efter knap tre uger i Werder Bremens træningsdragt er Thomas Delaney nu klar til at iklæde sig kamptrøjen og for alvor kaste sig ud i sit Bundesliga-eventyr. Men nemt bliver det ikke for danskeren og de nye holdkammerater, for Werder åbner med to hjemmekampe mod først Dortmund og så de fire-dobbelte mestre fra Bayern München.

- Ja, det er jo en svær start, det er der ingen tvivl om med Dortmund og Bayern, hvor Bayern nok også er en del sværere end Dortmund. Jeg ved sgu ikke, om det er en fordel eller en ulempe at starte med dem. Sådan er det i hvert fald, og så må vi tage den derfra.

- Men det bliver jo ren og skær Champions League, og det var jo også derfor, at jeg kom herned, så jeg glæder mig helt vildt. Og så spiller vi trods alt også hjemme, siger Delaney, der med de mange midtbaneskader i Werder Bremen er sikker på at spille fra start mod et Dortmund-mandskab, der i øvrigt også er plaget af skader og fravær.

Første træningsdag i Werder Bremen for Thomas Delaney. Foto: Lars Poulsen
Første træningsdag i Werder Bremen for Thomas Delaney. Foto: Lars Poulsen
 

For topscorer Pierre-Emerick Aubameyang spiller om de afrikanske mesterskaber på hjemmebane i Gabon, mens forsvareren Sven Bender netop er blevet skadet, og der er også spørgsmålstegn ved profiler som Marco Reus, Ousmane Dembélé og Sokratis. Til gengæld kommer Bayern i tæt på stærkeste udgave, mens Bremen-folket sagtens kan huske åbningen på denne sæson, for det var i München, og det endte 6-0.

Så der er bestemt en risiko for, at Werders ubesejrede serie stopper med de fem kampe, og det kan også godt gå galt rent resultatmæssigt, men det bekymrer nu ikke Thomas Delaney.

- Nej, det er fodbold. Det sker nogle gange, hvis man er uheldig, siger han til Tipsbladet.

Så vil han meget hellere fokusere på de store oplevelser, der venter, for i Bremen er Werder sportshold nummer ét, og interessen er enorm. Således havde de to første personer, han mødte i sin nye opgang, begge sæsonkort til Weserstadion, så det fylder, og det glæder han sig til at opleve fra midten af grønsværen på sin nye hjemmebane mod nogle af de største modstandere, som Bundesligaen kan levere. For fodboldkulturen lever og har det rigtig godt i Bremen.

- Der var jo fans til hver eneste træning på træningslejren, der var tv dernede, og da vi spillede træningskamp her for nylig i minus fire grader og snestorm, var der stadig 5000 tilskuere, så kulturen er lidt anderledes, lad os sige det sådan. Og det var også noget, som jeg havde set frem til. At det skulle være lidt federe på den front, så det glæder jeg mig til, siger Thomas Delaney før debuten på lørdag mod Dortmund.

Men hvor hård har de første par ugers træning egentlig været, har han været nødt til at save en profil ned til træning for at sætte sig i respekt, hvem kan han tale dansk med i truppen. og hvordan går det med at lære de fire A4-sider med tyske fodboldudtryk, som han har fået for at hjælpe på kommunikationen i maskinrummet?

Læs mere: Tipsbladet er på gaden igen, blandt andet med et interview med den nye Werder Bremen-spiller Thomas Delaney. Køb Ekstra Bladet fredag.

 

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil her.

I Tipsbladet fredag får du også:

- Interview med den glemte Ajax-dansker Markus Bay

- Analyse af Christian Eriksen og hans aktuelle superform

- Interview med Gladbach-sportsdirektør Max Eberl

- Africa Cup of Nations-overblik

- Portræt af Sevilla-symbolet Steven N'Zonzi

- Analyse: Derfor køber kineserne ind i januar

- Klubportræt: Huddersfield

- Ugens transferoverblik

- Spiltips

- Resultater

TV: Ståle holder farvel-tale for Delaney:

Se også: Nu kalder Chelsea: 'Andreas Christensen lavede noget fuldstændig enestående'

Intl. fodbold - 19. jan. 2017 - kl. 20:47 Fodboldstjerne overrasker stort: Kan du se, hvem han er?

Thomas Delaney havde en kæmpe andel i FCKs enorme succes det seneste halvandet år. Nu skal de danske mestre klare sig uden deres tidligere anfører. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Farvel, kaptajn: Det betyder Delaneys afgang for FCK

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere