Delaney og Dortmund skuffer stort

Union Berlin fik sin første Bundesliga-sejr nogensinde med en sejr over vicemestrene Borussia Dortmund, der ellers sad på spillet i Berlin

Thomas Delaney og Dortmund skuffede fælt. Foto: Ritzau Scanpix
Thomas Delaney og Dortmund skuffede fælt. Foto: Ritzau Scanpix

Union Berlin er i den tyske Bundesliga for første gang nogensinde, og det, der endte med noget af en varm velkomst har den tyske hovedstadsklub så småt vekslet til en god start i det nye selskab. Lørdag aften tog de en meriterende 3-1-sejr hjemme over Borussia Dortmund.

Berlinerne åbnede ballet efter 22 minutter, men få minutter senere udlignede Dortmund ved Paco Alcacer.

Det slog dog ikke modet ud af Union Berlin og fem minutter inde i anden halvleg bragte oprykkerne sig igen foran ved Marius Bulter.

Dortmund sag på spillet fra start til slut og Union Berlin kunne kun mestre 26 procents boldbesiddelse, men det var mere end rigeligt, da de igen i 75. minut fik sat bolden ind og lukket kampen til 3-1. Thomas Delaney spillede 46 minutter for Dortmund, mens Jacob Bruun Larsen kom ind til de sidste fem minutter.

Sejren er Union Berlins første i Bundesligaen nogensinde. De åbnede sæsonen med et 0-4-nederlag hjemme til RB Leipzig, men fik derefter 1-1 mod Augsburg og er med dagens sejr altså oppe på fire point for tre kampe. Borussia Dortmund har seks point.

Overvinder chokstart i storsejr

Eks-FCK'er til tysk traditionsklub

Yussuf stjal showet: Stanger til blods i kæmpe succes