Denne grufulde tackling baner vej for Højbjerg i Schalke

Konkurrent til den centrale midtbane får fem spilledages karantæne efter sin svinske tackling, der brækkede benet og ødelagde menisken på offeret

Her kan du se episoden. (Video: AP SNTV)

Set med danske fodbold-øjne var den indbyggede duel mellem Pierre-Emil Højbjerg og Andreas Christensen et interessant indslag i søndagens bundesligakamp mellem Schalke 04 og Borussia Mönchengladbach. Et opgør, som sidstnævnte vandt 3-1.

Men det er en hel anden duel, der trækker opmærksomheden i kampens efterspil. En grusom tackling med højt hævet ben og fremstrakte knopper, som Schalkes Johannes Geis udførte mod André Hahn.

En udåd, som kostede Hahn et brud på skinnebenet og en beskadiget menisk, som vil holde ham ude i adskillige måneder, og som i dag kostede Geis en karantæne på fem spilledage og en bøde på 15.000 euro (cirka 112.000 kroner.)

Se også: Gladbach-dansker scorer selvmål mod Højbjerg og Schalke

Geis fik selvsagt rødt kort for sin hæmningsløse tackling, og senere søndag aften var det ørerne, der var røde af skam, da han rykkede ud med en – det må man give ham – dybtfølt undskyldning på Facebook.

’De, der kender mig, ved, at jeg er en fair sportsmand, og at der aldrig tidligere i min karriere er sket sådan noget. Alle spilleres sundhed er vigtigt for mig’, skriver han blandet andet, ligesom han godt forstår, at folk får stærke følelser af at se de grimme tv-billeder.

Han fortæller, at han allerede har undskyldt personligt overfor Hahn, og at han vil holde sig i kontakt med sit offer.

Se også: Højbjerg tog med hænder i ny skuffelse

Kuriøst nok kan karantænen til Geis blive Pierre-Emil Højbjergs chance for at spille sig ind på Schalkes centrale midtbane, hvor han hidtil ikke har fået mange chancer.

En anden konkurrent til pladsen, Marco Höger, er således ude med en korsbåndsskade.

Geis vil være væk i Schalke 04’s ligakamp mod Ingolstadt, derbyet mod Dortmund samt kampene mod Bayern München og Leverkusen. Klubben spiller også Europa League, så der er udsigt til spilletid til danskeren i den kommende periode.

Se også: Tøffe: Pierre-Emile har et problem

 

7 kommentarer
Vis kommentarer