Denne svinestreg koster tre dage i skammekrogen

Det koster RB Leipzigs Emil Forsberg tre dages karantæne, at han i topkampen mod Bayern München slagtede Bayern-anfører Phillip Lahm

Se Emil Forsbergs voldsomme tackling her. Video: AP/DFL Sports Enterprise

Emil Forsberg får sig en rigtig lang juleferie.

For svenskerens nedslagtning af Philipp Lahm i Leipzigs 3-0-nederlag onsdag til Bayern München koster ham tre spilledages karantæne. Det meddeler Det Tyske Fodboldforbund (DFB) torsdag.

Angriberen fik midt på banen stoppet et kontraangreb ved at sparke Bayern-anføreren ned, og han blev præsenteret for det røde kort, selv om dommer Felix Zwayer i første omgang havde hevet det gule frem.

Men den regulære nedslagtning og de efterfølgende reaktioner skærpede den dom. Den har den svenske angriber ikke problemer med at forstå - men det var altså ikke hans mening at vælre så bestialsk, forklarer han.

- Det var ment som et taktisk frispark, men det blev ikke, som jeg ville have det. Og jeg har allerede undskyldt.

- Sådan som jeg rammer ham ser det ikke godt ud, det kan jeg godt se. Jeg har efterfølgende talt med Phillip, og han har forståelse for, at jeg gjorde, som jeg gjorde - så jeg tror, at alle nu har forstået det, siger Emil Forsberg til Eurosport.

Udvisningen ændrede ikke synderligt i kampen, som Bayern allerede førte 2-0 og helt kontrollerede. Det blev til yderligere et mål til sydtyskerne inden pausen, mens der i anden halvleg ikke blev scoret.

Med sejren blev Bayern vintermester med 39 point for 16 kampe. Leipzig, der har den danske landsholdsspiller Yussuf Poulsen i truppen, overvintrer med 36 point.

Nu kommer Leipzig tilmed til at mangle Forsberg i de første runder af forårssæsonen. Svenskeren har markeret sig med fem ligamål i denne sæson og har derudover lagt op til otte. Dermed topper han ligaens assistliste.

Forsberg er spilleberettiget igen til kampen mod Hamburger SV 11. februar.

15 kommentarer
Vis kommentarer