Annonce:
Annonce:

Derfor er Højbjerg helt ude i kulden

Konkurrencen er skærpet i Schalke 04, og lige nu kan danskeren ikke engang komme i 18 mands-truppen

Pierre Emile Højbjerg er helt ude i kulden i Schalke 04. I øjeblikket er han ikke engang i truppen. (Foto: Lars Poulsen)
Pierre Emile Højbjerg er helt ude i kulden i Schalke 04. I øjeblikket er han ikke engang i truppen. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold

Schalke 04 og Pierre Emile Højbjerg var det perfekte match.

I hvert fald ifølge den 20-årige dansker, da han i slutningen af sommerens transfervindue indgik en lejeaftale med den tyske arbejderklub i Gelsenkirchen.

Han havde haft en god snak med cheftræner André Breitenreiter, der havde store planer med lejesvenden fra Bayern München.

Men opholdet har udviklet sig til lidt af et mareridt, fordi Pierre Emile Højbjerg slet ikke bliver brugt. Lige nu er han helt ude i kulden og i søndagens opgør mod VfB Stuttgart var han ikke engang i 18-mandstruppen.

Faktisk har Pierre Emile Højbjerg ikke fået spilletid siden 30. januar, da han fik de sidste syv minutter i 2-0 sejren over Darmstadt. Siden har han været ude i kulden i de efterfølgende kampe mod Wolfsburg, Mainz, Shakhtar og senest mod Stuttgart.

Annonce:

Ifølge Ekstra Bladets tyske pressekilder er Pierre Emile Højbjerg ikke skadet, men for tiden simpelthen ikke god nok, fordi konkurrencen er skærpet i Schalke-truppen.

To danskere på talenternes top 100

Langt bag i køen
Johannes Geis og Leon Goretzka sidder sikkert på de to centrale pladser på midtbanen. Geis er tysk landsholdsspiller og en profil, mens Goretzka de seneste uger har vist forrygende form.

Samtidig er midtbanen blevet styrket med tilgangen af Alessandro Schröpf og Younés Belhanda, der er kommet til fra Nürnberg og Dymano Kiev. Og de to nye er gledet direkte ind i startformationen.

Pierre Emile Højbjergs store problem er, at cheftræner André Breitenreiter primært vil benytte Pierre Emile Højbjerg i den centrale rolle, hvor Johannes Geis og Leon Goretzka folder sig ud.

- Det kunne tyde på, at der er et misforhold mellem Højbjerg og træneren. Normalt har han altid en fremragende indstilling, men lige nu virker det til, at vurderingen er, at han ikke er god nok.

Annonce:

- Hvis Pierre Emile Højbjerg har ambitioner om at vende tilbage til Bayern München, skal han være bedre end de to nuværende konkurrenter (Johannes Geis og Leon Goretzka), siger Henrik Hvillum, tysk bundesligakommentator på Eurosport.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: