'Det her kan skabe nye profiler'

Franz Beckenbauer tror, at nogle spillere vil træde mere i karakter, når der ikke er tilskuere på stadion

Franz Beckenbauer, der er en legende i tysk fodbold, mener, at coronakrisen kan gøre noget godt for
Franz Beckenbauer, der er en legende i tysk fodbold, mener, at coronakrisen kan gøre noget godt for "træningsbanens verdensmestre". Foto: Tobias Schwarz/Reuters

Når europæiske fodboldligaer i den kommende tid genåbner efter en længere coronapause, vil det mange steder ske for mennesketomme tribuner.

Det manglende tryk fra tilskuerpladserne kan betyde, at spillere pludselig vil blomstre op og spille på et højere niveau.

Det vurderer fodboldlegenden Franz Beckenbauer før lørdagens genstart af Bundesligaen.

- Det her er chancen for de spillere, der er verdensmestre på træningsbanen.

- Jeg har set mange spillere, der strålede til træning, men som var nervøse, når de om lørdagen skulle spille foran et fyldt stadion, siger Franz Beckenbauer til avisen Bild.

Coronakrisen kan dermed ende med at gøre noget godt for de spillere, der normalt har udfordringer med nerverne på kampdage.

- De drager fordel af de tomme tribuner. De kan møde op, som var det til en træning. Der kan komme nogle overraskelser, siger Beckenbauer.

En tysk sportspsykolog vurderer samtidig, at de tomme tribuner vil højne dommerniveauet. De vil begå færre fejl, mener han.

- Dommerne bliver bedre, og det vil give færre forkerte beslutninger. Tilskuernes indflydelse på dommernes beslutninger er enorm, siger sportspsykologen Georg Froese til fodboldmagasinet Kicker.

Bundesligaen genoptages på lørdag efter to måneders pause. Der resterer ni spillerunder af Tysklands bedste fodboldrække, der toppes af Bayern München.

Den danske Superliga skydes i gang igen efter coronapausen 28. maj, når AGF og Randers FC møder hinanden.

Makienok gruer: - Endnu mere unfair

15 års forskel: Bayern-stjerne scorer teenager

Danskerklub smidt i coronakarantæne