Dopingkontrol afslørede tumor: Nu vil han redde sin klub

Frankfurt spilleren Marco Russ vil være med til at redde sin klub i Bundesligaen på trods af den alvorlige dom

Lukas Hradecky og holdkammeraterne i Eintracht Frankfurt er i chok før aftenens første opgør af af to nedrykningskampe mod Nürnberg om en plads i næste sæsons bundesliga.

Klubbens kaptajn, 30-årige Marco Russ, har fået konstateret en tumor i en dopingkontrol 30. april efter opgøret mod Darmstadt

På trods af den tragiske diagnose vil Marco Russ gå forrest og være med til at redde sin klub fra nedrykning til 2. bundesligaen. Han er klar til at spille de to kampe i kampen for overlevelse.

Den tidligere Brøndby målmand Lukas Hradecky risikerer at rykke ned med sin tyske klub Eintracht Frankfurt, der lørdag gæster Werder Bremen i en alt eller intet duel (Foto: AP) Tysk fodbold Hradecky i gyserafslutning: Det bliver helt vildt

Marco Russ sagde kort efter, han havde fået tumor-dommen, til sin træner, Niko Kovac: Jeg er klar og kan spille torsdag.

Niko Kovac har på den baggrund indlemmet kaptajnen i sin trup trods de tragiske omstændigheder.

Onsdag fik Marco Russ og Frankfurt det chokerende resultat. Der blev opdaget ekstremt høje hormonværdier ved dopingkontrollen. I teorien kunne der være tale om væksthormon.

Eksperterne i Anti-Doping agenturet havde straks mistanke til, at de høje hormonværdier fra dopingtesten var resultatet af noget langt mere alvorligt end en positiv dopingprøve. Marco Russ var ikke dopet, men alvorligt syg. Nu står han foran en operation på tirsdag.

Lukas Hradecky i sine nye rød-sorte farver (Foto: AP) Tysk fodbold Hylder Hradecky: Godt vi ventede på Brøndby

Siden blev resultatet af dopingtesten efterforsket yderligere i forhold af blod- og urinprøver, der klart viste resultatet af en tumor. Det blev siden bekræftet på ultralydbilleder.

På trods af, at det er konstateret, at Marco Russ lider af en alvorlig sygdom dukkede politiet i Frankfurt onsdag op for at undersøge hans hotelværelse. En handling, der vakte undring hos Frankfurt-ledelsen.

30-årige Marco Russ har været en nøglespiller på Frankfurt-mandskabet i denne sæson. Han har spillet 28 kampe, scoret tre mål og var senest på banen i samtlige 90 minutter, da Frankfurt tabte 0-1 til Werder Bremen på sidste spilledage.

Frankfurt spiller i aften og igen på mandag returkamp mod Nürnberg. Marco Russ vil være med i begge kampe for at redde sin klub. Siden skal han på operationsbordet.

Her venter en langt større kamp.

På Twitter har flere tyske klubber ønsket Russ god bedring:

 

Jürgen Kramny er færdig i Stuttgart. (Polfoto) Tysk fodbold Tysk traditionsklub fyrer træneren

3 kommentarer
Vis kommentarer