Dortmund henter landsholdskeeper

Borussia Dortmund har hentet den schweiziske landsholdskeeper Roman Bürki i Freiburg.

Dortmund har sikret sig ny keeper (Foto: AP)
Dortmund har sikret sig ny keeper (Foto: AP)

I Borussia Dortmund havde man et forfærdeligt efterår i Bundesligaen, hvor storklubben overvintrede på sidstepladsen. I foråret fik klubben dog vendt skuden, og sluttede i tabellens øverste halvdel på syvendepladsen, der akkurat sikrer kvalifikationskampe til Europa League. En af nøglerne til succesen i foråret har været keeper Roman Weidenfeller.

Keeperen er dog blevet 34 år, og er dermed i karrierens efterår. Den tyske klub har derfor ledt efter en løsning til at sikre sig for fremtiden, og denne løsning har man nu præsenteret. Ny keeper i Dortmund bliver 24-årige Roman Bürki, der vogter buret på det schweiziske landshold. Bürki skifter fra de tyske kolleger Freiburg.

Mustafa Amini er klar i den lyseblå trøje. (Foto: Randers FC) Randers FC Dortmund-spiller googler sig til Randers-skifte

Det er kun et år siden, Freiburg kunne præsentere keeperen, der kom til fra Grasshoppers i hjemlandet. Bürki etablerede sig straks som et varmt navn i Bundesligaen, men trods store kampe på samlebånd lykkedes det ikke at holde klubben oppe i Bundesligaen, som man rykkede ud af på sidste spilledag, der for alvor bød på drama.

Keeper-talentet skal dog nu til Dortmund, hvor han dog i første omgang skal stå i skyggen af Roman Weidenfeller. Planerne er dog langsigtede omkring keeperen, der ventes at blive blandt klubbens næste store stjerneskud.

Yussuf Poulsen følges af flere større tyske klubber også i kampen mod Serbien (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Storklubber gæster Parken: Kigger på Sisto og Yussuf

0 kommentarer
Vis kommentarer