Dortmund tilbage på vindersporet

Borussia Dortmund kunne lørdag juble over en tiltrængt sejr, da holdet ude slog Freiburg med 0-3

Dortmund med vigtige tre point mod Freiburg. (Foto: AP)
Dortmund med vigtige tre point mod Freiburg. (Foto: AP)
Følg Tysk fodbold

Meget var på spil, da Freiburg lørdag tog imod Dortmund i Bundesligaen. Begge mandskaber kæmper med nedrykningsstregen, og uden sejr i de fem seneste Bundesliga-kampe var presset maksimalt på Dortmund, der med en sejr dog skabte fornyet liv.

Dortmund satte sig hurtigt på opgøret, hvor Shinji Kagawa kom tæt på i kampens sjette minut. Roman Burki afviste dog for værterne, men han måtte overgive sig to minutter efter. Efter en god bold fraPierre-Emerick Aubameyang kunne Marco Reus prikke bolden i netmaskerne til en 0-1 føring for Dortmund.

Seks gode grunde: Derfor sejler det hos giganterne

Den resterende del af første halvleg blev en nervøs affære, hvor Freiburg dog kom tæt på kort før pausen. Oliver Sorg måtte dog se sit forsøg reddet af Roman Weidenfeller, og så kunne Dortmund gå til pause foran med 0-1.

Endnu bedre blev det for traditionsklubben i anden halvleg. Ti minutter efter pausen øgedePierre-Emerick Aubameyang nemlig til 0-2, da han i feltet resolut sparkede bolden fladt i netmaskerne. Freiburg kunne ikke svare igen, og med tyve minutter tilbage lukkede gæsterne kampen.

Dortmund må undvære verdensmester i seks uger

En storspillendePierre-Emerick Aubameyang modtog bolden ved kanten af feltet, og udplacerede med sin afslutning Burki i Freiburg-målet. Med sejren på 0-3 var der omsider jubel i Dortmund-lejren, der kom tæt på en placering over nedrykningsstregen.

Denne glippede dog akkurat, da Paderborn ude spillede 0-0 med FC Köln. I Stuttgart hentede Bayern München årets første Bundesliga-sejr, da David Alaba og Arjen Robben efter pausen grundlagde sejren på 0-2.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?