Ebbe Sand får job i Schalke 04

Sammen med to andre klubkoryfæer skal Ebbe Sand rådgive Schalkes bestyrelse i sportslige anliggender.

Ebbe Sand har senest været træner for det danske U21-landshold. (Foto: Jens Dresling)
Ebbe Sand har senest været træner for det danske U21-landshold. (Foto: Jens Dresling)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Tysk fodbold

Den tidligere landsholdsangriber Ebbe Sand vender tilbage til Schalke 04, hvor han som aktiv spillede syv succesrige sæsoner.

På søndagens årsmøde for klubbens medlemmer blev den snart 43-årige dansker præsenteret som en del af en trio, der fremover skal rådgive Schalkes bestyrelse i sportslige spørgsmål.

Ud over Sand består udvalget af to andre velkendte ansigter fra storhedstiden lige efter årtusindskiftet, nemlig hans holdkammerat Michael Büskens og den daværende succestræner Huub Stevens.

- Da Clemens Tönnies (bestyrelsesformand, red.) ringede til mig og spurgte, om jeg ville hjælpe til i de sportslige anliggender, behøvede jeg ikke at tænke over det, for det er en ære, og jeg er stolt af det, siger Ebbe Sand i en video på klubbens Twitter-profil.

- Jeg har en følelse af, at jeg aldrig har været væk fra Schalke. Jeg tænker tit tilbage på min tid i klubben, og jeg glæder mig vanvittigt til at være en del af Schalke igen, lyder det fra Ebbe Sand.

Med udnævnelsen af den prominente trio reagerer Schalke-ledelsen på hård kritik fra medlemmerne efter en skuffende Bundesliga-sæson, hvor den ambitiøse klub sluttede på sjettepladsen.

Specielt Tönnies og sportsdirektør Horst Heldt har været under beskydning, efter at flere store indkøb har vist sig som fusere.

- Ja, vi har begået fejl, og jeg tager ansvaret for den dårlige sæson, sagde Heldt ifølge Der Spiegel på medlemsforsamlingen, hvor han blev mødt med buhråb fra salen.

Schalke har ansat den tidligere Paderborn-træner André Breitenreiter som ny cheftræner til den kommende sæson.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+