Efter rædsels-skade: CL-klub vil hente Højbjerg

Pierre-Emile Højbjerg kan være løsningen for Leverkusen, der er ramt af en alvorlig skade til nyindkøbt spiller

Pierre-Emile Højbjerg er et varmt navn hos Leverkusen (Foto: AP)
Pierre-Emile Højbjerg er et varmt navn hos Leverkusen (Foto: AP)

Pierre-Emile Højbjerg er pludselig blevet et af transfervinduets helt varme navne.

Tidligere på ugen forlød det i italienske medier, at Sampdoria var i forhandlinger med Bayern om at leje Højbjerg, og nu kommer Leverkusen på banen.

Det skyldes, at Leverkusens nyindkøbte Charles Arranguiz har revet sin akillessene over og ventes ude i et halvt år.

Ifølge den tyske avis Kicker er to navne i spil til at afløse Arranguiz. Den ene er Højbjerg og den anden er Sebastian Rode - begge fra Bayern.

- Danske Højbjerg var allerede i sommerpausen på ønskelisten hos Leverkusen, men så valgte de i stedet Arranguiz, da Bayern gjorde det tydeligt, at man selv ville teste top-talentet i denne sæson, skriver Kicker.

Hos Bild er man også begyndt at spekulere i, hvad der skal ske med Bayerns overskud af spillere. Her tyder det dog ikke på en lejeaftale.

- Efter leje i Augsburg ville danskeren langsomt finde fodfæste i Bayern igen. I øjeblikket spiller han dog mest testkampe, og han er et stykke væk fra startopstillingen. En ny lejeaftale er ikke planlagt, lyder det.

Pierre-Emile Højbjerg kan være på vej til italiensk fodbold (Foto: AP) Tysk fodbold - 19. aug. 2015 - kl. 10:30 Medie: Bayern forhandler om Højbjerg-skifte

Højbjerg var i foråret udlejet til Augsburg (Foto: All Over Press)
Højbjerg var i foråret udlejet til Augsburg (Foto: All Over Press)
 

Hos Bild regner man imidlertid slet ikke med, at Sebastian Rode bliver udlejet.

- Så længe jeg er her, så vil Rode være her, sagde træner Josep Guardiola således sidste sæson om den 24-årige Rode, der virker mere tilfreds med at være bænkevarmer, end den fire år yngre Højbjerg gør det.

Nedefra presses Højbjerg og Rode også af endnu yngre spillere, men ifølge Bild så ønsker Guardiola at holde navne som Julian Green, Sinan Kurt og Gianluca Gaudino på andetholdet, da det i år er en prioritet for Bayern at få rykket reserverne op i 3. Bundesliga.

Endnu længere nede i hierarkiet blandt talenterne er den tidligere storspiller Mehmets Scholls søn, Lucas Scholl, der i øjeblikket blot sidder på bænken for Bayerns reserver.

Skulle Højbjerg ende i Leverkusen, kan han muligvis få selskab af holdkammeraten Dante. Den brasilianske forsvarer kan ifølge Bild nemlig også være på vej væk fra Bayern efter tre år i storklubben, og eneste forhindring for et skifte til Leverkusen skulle være lønnen.

Muligvis afventer Leverkusen og ser, hvor mange penge de har på kistebunden, for onsdag spiller man returkamp i Champions League-kvalifikationen mod italienske Lazio i en kamp, hvor italienerne vandt første kamp 1-0.

- Der er ingen, der forventer, at Nicklas Bendtner bliver stamspiller i Wolfsburg, mener, Bjarne Goldbæk. Foto: Polfoto Sport og Spil Den danske invasion i Bundesligaen

Se det store Højbjerg-interview fra juni her:

24 kommentarer
Vis kommentarer