Annonce:
Annonce:

Ekspert er ikke i tvivl: De kaprer Dortmund-træner

Bundesliga-eksperten Henrik Hvillum er overbevist om, at Jürgen Klopp skal til Premier League, hvor Manchester City ligner bedste bud på en ny arbejdsgiver

Jürgen Klopp stopper i Dortmund efter denne sæson. (Foto: AP)
Jürgen Klopp stopper i Dortmund efter denne sæson. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold

Der blev smidt en bombe af de større, da den karismatiske Dortmund-træner Jürgen Klopp onsdag bebudede, at han efter denne sæson vil være fortid i den tyske storklub.

Siden 2008 har den populære frontfigur stået i spidsen for Bundesliga-mandskabet, der kun er vokset og vokset med den tidligere Mainz-træner ved roret, men om få måneder hører det samarbejde så op.

- Jeg har hele tiden sagt, at når jeg ikke følte, at jeg var den perfekte træner for denne ekstraordinære klub, så ville jeg sige til. Jeg tror, at dette er den rette beslutning, fortalte Klopp på onsdagens pressemøde.

De fremmødte medier blev dog ikke klogere, når det gjaldt fremtiden for Dortmund-træneren, der under seancen gjorde det klart, at det endnu er uvist, hvad han skal foretage sig på den anden side af sommerferien.

Annonce:

Officielt: Klopp stopper i Dortmund
Allerede nu går strømmen af rygter dog lystigt, og flere internationale bookmakere står i kø for at køre Klopp i stilling som klar favorit til at overtage tøjerne i Manchester City, hvor den nuværende manager Manuel Pellegrini menes at hænge i en tynd tråd.

Et parløb mellem Premier League-giganten og Klopp giver da også god mening, hvis det står til Bundesliga-eksperten Henrik Hvillum, der har fulgt den tyske træner tæt under hans egen såvel som Dortmunds vej mod toppen i de seneste år.

- Jürgen Klopp har et meget stort navn i europæisk fodbold, så han vil kunne vælge og vrage. Jeg tror, han vil prøve sig af i Premier League, der er den største liga målt på økonomi og har den største koncentration af de bedste spillere, siger Hvillum til Ekstra Bladet.

- Jeg bliver ikke overrasket, hvis Manchester City snupper ham. De har størrelsen og de økonomiske muskler, men har måske ikke hentet de ønskede resultater. Derfor ryger Manuel Pellegrini nok også til sommer, og så vil det være naturligt, at man fik fat på Jürgen Klopp. Det er det oplagte valg, siger Hvillum.

Annonce:

Hamburg ansætter fjerde træner i denne sæson

Eksperten er overrasket over tidspunktet, men ikke selve meldingen om det forestående brud mellem Dortmund og Klopp. Parterne havde ganske enkelt opnået det, de kunne, under fælles faner.

- Han har ikke noget at vinde ved at forsætte. Tænk hvis Dortmund får en lige så dårlig start på næste sæson, som tilfældet har været i denne. Så vil han sågar risikere at opleve ydmygelsen i at blive fyret, siger Hvillum.

- På et tidspunkt lå de sidst i denne sæson, og det er der ikke mange trænere, der kan overleve. Især ikke i Tyskland. Men Jürgen Klopp klarede det på grund af sin kredit i klubben. Men flopper Dortmund en gang til, er det ikke sikkert, at han ville klare frisag igen, fortæller Hvillum.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: