Ekspert: Kan du så komme væk, Højbjerg

- Jeg er overbevist om, at Pierre-Emile Højbjerg ikke er i Bayern, når transfervinduet lukker med udgangen af august, vurderer fodboldeksperten Morten Bruun

Fodboldeksperten Morten Bruun ser ikke mange muligheder for Pierre-Emile Højbjerg i Bayern München denne sæson. (Foto: AP/Matthias Schrader)
Fodboldeksperten Morten Bruun ser ikke mange muligheder for Pierre-Emile Højbjerg i Bayern München denne sæson. (Foto: AP/Matthias Schrader)

I dag fylder Pierre-Emile Højbjerg 20 år.

En milepæl for det unge fodboldtalent, der er på vej til en stor, lovende karriere. Men også en stjerne i svøb, der allerede har taget fodbold-Danmark med storm. Tårerne efter triumfen mod Serbien står frisk i erindringen hos de fleste. Alle har lært Højbjerg at kende som en knægt, der brænder for landsholdet. For Danmark og for at spille fodbold.

Se også: Smut, Højbjerg! Guardiola satser ikke på dig

Han er et talent, der i en relativ ung alder har taget enorme skridt. Udlejningen i foråret til Augsburg var en klog beslutning, så han fik muligheden for at fortsætte udviklingen fra talent til international stjerne som fodboldspiller.

Men den udvikling kan få et alvorligt tilbageslag i den nye sæson, der reelt skydes i gang den kommende weekend, når den tyske pokalturnering indledes. Bayern spiller på udebane mod upåagtede Nöttingen, hvor Pierre-Emile Højbjerg måske kan være heldig at få spilletid.

Verdensstjerner står i kø
Men når vi så kommer til de store kampe i Bundesligaen og i Champions League, kan man godt blive bekymret. For hvor skal der i grunden blive plads til Pierre-Emile Højbjerg på Bayern-holdet anno 2015?

Hvis han kigger sig lidt rundt på træningsbanen på Säbener Strasse, ser den 20-årige dansker verdensstjerner overalt. Som det fremgår her, så er konkurrencen knivskarp. Philipp Lahm, Thiago, Arturo Vidal, Javi Martinez, Xabi Alonso, Joshua Kimmich og Sebastian Rode er nogle af dem, som Pierre-Emile Højbjerg skal slå af for at få spilletid.

Se også: Tidligere AGF-helt tæt på Bundesliga-skifte

Og det er næsten ligegyldigt, om Pep Guardiola vælger at spille 4-1-4-1, 4-2-3-1 eller 3-3-3-1, så er udsigterne for den 20-årige danske landsholdsspiller meget kritisk i den tyske storklub. Højbjerg skal ikke vente en speciel fødselsdagsgave fra Guardiola, hvor han ligefrem har garanti for noget som helst i den kommende sæson.

På trods af, at Pierre-Emile Højbjerg i fællesskab med sin agent, Søren Lerby, for næsten to måneder siden meldte ud, at fremtiden er i Bayern München den kommende sæson, så er Morten Bruun, fodboldekspert på 6’eren, sikker på, at den 20-årige dansker spiller et andet sted, når transfervinduet er lukket om fire uger.

- Jeg er 99 procent sikker på, at Pierre-Emile spiller et andet sted fra september. Det vil være helt meningsløst at blive i Bayern, hvor konkurrence-situationen er helt vanvittig, vurderer Morten Bruun og uddyber:

Nicklas Bendtner er lige pludselig blevet en yderst populær herre i Wolfsburg. (Foto: All Over Press) Tysk fodbold - 4. aug. 2015 - kl. 10:32 Bendtner på toppen: Krammer fra øverste instans

- Det er en illussion at tro, at Pierre-Emile Højbjerg her og nu får et gennembrud i Bayern München. Det gør han ikke i den kommende sæson. Det er min klare opfattelse, at nogen i Danmark tager grueligt fejl af Bayern Münchens størrelse. Det er altså en klub på niveau med Barcelona og Real Madrid. Og ingen tror vel, at Højbjerg kan komme på ét af de to mandskaber her og nu, fastslår Morten Bruun.

Fodboldeksperten mener, at Pierre-Emile Højbjerg ikke mindst efter tilgangen af Arturo Vidal er meget langt fra en startplads hos den tyske traditionsklub.

- Jeg vil blive bekymret på Pierre-Emiles og Danmarks vegne, hvis han vælger at blive i Bayern. Pierre-Emile har helt sikkert et rigtig godt navn i Bundesligaen. Kunsten for ham er at finde den klub, hvor han kommer til at spille hver gang. For skal han sidde på bænken, kan han jo ligeså godt blive i Bayern, pointerer Morten Bruun.

Se også: Bayern-legende sviner Guardiola: Mourinho er bedre

Bayern kan være kyniske
Bjarne Goldbæk, der er fodboldagent og Bundesliga-ekspert hos Eurosport, er ikke så skråsikker på, at Højbjerg er væk fra Bayern om én måned.

- Bayern kan sagtens være kyniske og beholde Pierre-Emile. I sidste sæson fik de store skade-problemer på den centrale midtbane. Det kan være, at de har lært noget af den situation og derfor ikke udlejer midtbanespillere denne sommer. Derfor kan det sagtens tænkes, at beslutningen ikke alene skal tages af Pierre-Emile, siger Bjarne Goldbæk og slår fast:

- Men der er slet ingen diskussion om, at hans situation er meget vanskelig i Bayern. Jeg kan slet ikke se Pierre-Emile spille fra start her fra begyndelsen af sæsonen, påpeger Bjarne Goldbæk.

Nicklas Bendtner drømmer om det tyske mesterskab. (Foto: PA) Tysk fodbold - 3. aug. 2015 - kl. 21:43 Nu oser Lord Bendtner af selvtillid: Vi kan udfordre Bayern

Han mener dog, at Pierre-Emile står med et meget positivt problem, hvis han får lov at rejse på låneophold på ny.

- Så kan Pierre-Emile nærmest vælge frit. Jeg vil tro, at mindst 10 Bundesligaklubber gerne vil have ham, fastslår Bjarne Goldbæk.

Pierre-Emile Højbjerg har kontrakt med Bayern München frem til sommeren 2018.

Bayern indleder Bundesligaen fredag 14. august med hjemmekampen mod Hamburger SV.

29 kommentarer
Vis kommentarer