Ekspertens dom: Unge danskere overstråler Bendtner

En fjerdedel inde i sæsonen gør Bundesliga-eksperten Henrik Hvillum status over danskerne i Tysklands bedste række

Nicklas Bendtner står fortsat kun noteret for en enkelt Bundesliga-scoring i sæsonen. (Foto: AP)
Nicklas Bendtner står fortsat kun noteret for en enkelt Bundesliga-scoring i sæsonen. (Foto: AP)

Det startede så lovende. Han blev den store helt i Super Cup-triumfen, fik tommelfinger op fra træneren og kvitterede for tilliden ved at være skarp de følgende uger i både pokalturneringen og Bundesligaen.

Men Nicklas Bendtners optur blev kortvarrig. Gennembruddet i Wolfsburg lod alligevel vente på sig, for danskeren gik i stå, missede momentum og fandt nok engang vej tilbage til bænken.

På den led adskiller landsholdsspillerens sæson sig en hel del fra flere af hans landsmænd, der også begår sig i Tysklands bedste række. Hos flere af de andre danskere er fortællingen således anderledes positiv.

Se også: Skandale lurer efter voldsom anklage: Tyskland bestak sig til VM

I hvert fald hvis det står til Eurosports Bundesliga-kommentator Henrik Hvillum, der har sat den danske delegation under lup og taget pulsen på flokken en fjerdedel inde i sæsonen.

- Nicklas Bendtner har fået mange chancer, og jeg er efterhånden ved at opgive ham. Jeg har haft forhåbninger til ham og har flere gange tænkt, at nu kommer gennembruddet, men det flytter sig aldrig rigtigt. Det kan godt være, at han arbejder hårdt, men han scorer for få mål, siger Hvillum.

- Jeg synes ikke, at det er godt nok af Bendtner. Vi så lovende takter i begyndelsen af sæsonen, og det skulle han følge op på, men det er ikke sket. Han flytter sig ikke, og jeg kan ikke se ting i det, han foretager sig, som skulle give løfte om, at det bliver bedre, lyder det fra eksperten.

Se også: Marco Reus blev helt og skurk i Dortmund-sejr

Henrik Hvillum kaster af samme grund to ud af seks stjerner i retning mod Bendtner, som dermed placerer sig i den nedre halvdel af karakterskalaen hos eksperten.

I modsatte ende finder man to centrale forsvarsspillere i skikkelse af 23-årige Jannik Vestergaard og den jævnaldrende Frederik Sørensen, der begge har imponeret den rutinerede kommentator i stor stil.

- Vestergaard er blandt Werder Bremens bedste hver gang og skiller sig ud på holdet, siger Hvillum, hvis begejstring også er stor, når snakken falder på Frederik Sørensen.

- Han har været en positiv overraskelse og har formået at taget skridtet op. Sørensen er jo taktisk skolet rigtig fint i Italien, og derfor har det været nemt for ham at vende sig til spillestilen i Tyskland.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

28 kommentarer
Vis kommentarer