Emil Berggreen: Hvis det lykkes, er verden åben

Emil Berggreen ser tilbage på en hektisk januar, der endte med et skifte til Braunschweig. Det er kulminationen på et års optur

Foto: Daniel Hjorth/Polfoto
Foto: Daniel Hjorth/Polfoto

Det er gået stærkt for den unge danske angriber Emil Berggreen. For et år siden spillede han i Brønshøj i midten af den næstbedste danske række, i sommer skiftede han til Superliga-oprykkerne fra Hobro og for et par uger siden tog han endnu et skridt i karrieren, da han flyttede til Tyskland og 2. bundesligaklubben Eintracht Braunschweig.

Her fik Berggreen debut i søndagens 0-2-nederlag til Kaiserslautern som et foreløbigt klimaks på en hastig karrierevej.

- Jeg er meget tilfreds med, at det er gået stærkt. Jeg havde håbet, at det var muligt for mig. Det var dejligt at komme til en Superliga-klub i sommer, for jeg vidste, at hvis jeg gjorde det godt, kunne jeg komme videre. Jeg har ikke haft en karriereplan om, at jeg skulle være seks måneder i Hobro for så at komme til Tyskland, men jeg har hele tiden tænkt, at muligheden var der, hvis jeg troede på mig selv, siger Emil Berggreen til tipsbladet.dk.

'God oplevelse - selvom vi tabte'
Han mindes debuten for øjnene af mere end 22.000 tilskuere på Braunschweigs hjemmebane som noget positivt.

- Det var rigtig fedt. Jeg har aldrig spillet for så mange tilskuere før. Der var højt tempo og højt niveau, og det var en god oplevelse at være med, selvom vi tabte. Det var fedt at komme ind og bidrage, siger han.

Hobro snydt for ønske-bomberen

Der var mange spekulationer om Emil Berggreen i vinterens transfervindue, hvor han også blev sat i forbindelse med norske klubber samt Superliga-klubben FC Nordsjælland. For Berggreen blev dog først interessant til sidst i transfervinduet.

- Der var mange skriverier, men jeg havde en fin opstart i Hobro. Jeg var egentlig indstillet på at blive i Hobro medmindre, der ville komme noget, jeg ikke kunne sige nej til. Det kom først til sidst med Braunschweig. Det var først der, det blev rigtig spændende. Der var flere andre konkrete muligheder, men jeg var glad for at være i Hobro, så jeg blev først fristet, da Braunschweig kom på banen, siger Bergreen, der husker de hektiske dage op til klubskiftet.

Hobro-bomber solgt for småpenge

- Det var meget hektisk, da skiftet kom på plads. Fra jeg hørte om det til jeg skrev under, gik der to dage. Det gik stærkt, og der var mange ting i starten med pressemøde, fysiske tests og almindelig træning. Men jeg var med det samme imponeret over omgivelserne, og det virker som et godt miljø at være i, siger han.

Flere ting passede godt
I Hobro håbede man hele tiden, at Emil Berggreen ville blive i klubben, men angriberen valgte Braunschweig på grund af de store muligheder for at udvikle sig.

- Jeg vurderede, at det var en rigtig god mulighed. Der var flere ting, der passede godt. Det er et højere niveau, og de vil bruge mig. Efter at have set faciliteterne var jeg ikke i tvivl. Hernede er det op til mig selv at præstere og udvikle mig, og hvis det lykkes, er verden åben. Det er et endnu bedre sted end Hobro, der også kunne have været godt, siger han.

Berggreen har skrevet en tre-årig kontrakt med Braunschweig, og han regner ikke med, at han igen kommer til at skifte klub efter bare et halvt år. Han fokuserer nu på succes i den tyske klub.

- Jeg fokuserer på at gøre det så godt som muligt i nuet. Jeg kæmper for en startplads her i klubben, og lykkes det, ser det godt ud. Jeg fokuserer bare på, at jeg skal gøre det godt her, siger han.

Seneste nyt

En del gerningsmænd synes at gå fri

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.