En vital underskrift: Derfor er Dortmund-krisen forbi

For få uger siden lå Dortmund sidst i Bundesligaen, men så forlængede Marco Reus, og nu kan en opadgående formkurve kulminere med et godt resultat mod Juventus

Marco Reus (yderst til højre) forlængede tidligere i februar sin kontrakt med Dortmund. (Foto: AP)
Marco Reus (yderst til højre) forlængede tidligere i februar sin kontrakt med Dortmund. (Foto: AP)
Følg Tysk fodbold

Nogle kontraktforlængelser er bare vigtigere end andre. Det kan de skrive under på i Dortmund, efter klubben i begyndelsen af februar fik Marco Reus til at sætte pen mod papir og binde sig til mandskabet for yderligere fire år.

Længe havde der ellers været tiltagende rygter om, at den tyske landsholdsspiller ville tage afsked med klubben, som indtil for få uger siden lå sidst i Bundesligaen og havde kurs mod en katastrofal nedrykning.

Men 10. februar forstummede alle spekulationer, da profilen forlængede, og lige siden har Dortmund kun vundet og dermed skabt afgørende afstand til bunden af tabellen.

Dortmund forlænger med ombejlet profil

Holdet er oppe på tre sejre på stribe, og ifølge Eurosports Bundesliga-ekspert, Henrik Hvillum, er det ikke tilfældigt, at succesen finder sted i kølvandet på offentliggørelsen af den nye aftale.

- Marco Reus’ kontraktforlængelse var et vigtigt signal. Både for omverdenen, men også for klubben og de andre spillere på holdet. Han er omdrejningspunktet, og den nye aftale viser, at Dortmund tror på et langsigtet projekt og ikke slår op i banen, siger Hvillum.

- De sælger ham ikke til Bayern, som det ellers var tilfældet med Mario Götze og Robert Lewandowski. Det understreger med tydelighed, at Dortmund stadigvæk tror på det projekt, man er i færd med, siger Hvillum.

Perfekt CL-optakt for Dortmund

Et projekt, som altså ser ud til at have fået fodfæste igen, efter fundamentet gennem første halvdel af sæsonen har været ualmindelig ustabilt. Men træner Jürgen Klopp har foreløbig reddet stormen af, og der blæser nu nye vinde over Westfalen, hvorfor tirsdagens møde med Juventus pludselig ikke ligner en umulig opgave.

- For en måned siden ville jeg sige, at de var absolut chanceløse mod Juventus.  Men nu begynder det at ligne det gamle Dortmund, og derfor tror jeg, at chancevurderingen for videre avancement er 50/50.

- Pilen peger opad for tyskerne, og styrkemæssigt er de kommet meget tættere på Juventus, siger Hvillum.

Marco Reus har ved flere tilfælde vist sin skarphed i Champions League i denne sæson. Se en lækker scoring fra gruppespillet her:

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.