Endelig! Bayern afblæser krise

Bayern vandt for første gang i fire kampe, men er fortsat fire point efter danskerklubben Dortmund.

Robert Lewandowski var på pletten to gange for Bayern. Foto: AP
Robert Lewandowski var på pletten to gange for Bayern. Foto: AP

Efter nogle sløje uger lignede Bayern München igen sig selv lørdag eftermiddag, da holdet på udebane vandt 3-1 over Wolfsburg i den tyske Bundesliga.

Dermed fik Bayern-spillerne fjernet noget af presset på træner Niko Kovac, der har måttet lægge ryg til kritik, efter at hans hold blot hentede et point i de foregående tre kampe og dumpede ned på sjettepladsen.

Humøret i klubben var så dårligt, at Karl-Heinz Rummenigge, Uli Hoeness og Hasan Salihamidzic fredag langede ud mod tysk presse, som Bayern-spidserne mener skriver for negativt om den sydtyske kæmpeklub.

Nu er roen formentlig genoprettet for en stund, og det kan de magtfulde chefer ikke mindst takke Robert Lewandowski for.

Det var den polske målsluger, der efter en halv time åbnede scoringen ved at sende bolden mellem benene på Wolfsburg-målmand Koen Casteels.

Wout Weghorst gav Wolfsburg nyt håb, men lige lidt hjalp det mod Bayern. Foto: AP
Wout Weghorst gav Wolfsburg nyt håb, men lige lidt hjalp det mod Bayern. Foto: AP
 

Lewandowski var også mand for 2-0-scoringen i anden halvleg, da han udnyttede en dårlig tilbagelægning fra hjemmeholdets brasilianske back William.

Kort efter blev Bayerns Arjen Robben smidt ud efter at have modtaget sin anden advarsel, og Wout Weghorst gav Wolfsburg nyt håb ved at reducere til 1-2.

James Rodríguez afgjorde dog forestillingen kort efter, da han pludselig stod helt fri i straffesparksfeltet.

Bayern rykker med sejren frem på andenpladsen, men der er fortsat fire point op til førende Borussia Dortmund.

Både Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen var med fra start, da Dortmund for fjerde gang i træk hentede fuld pointhøst med en overbevisende 4-0-sejr på udebane over bundholdet Stuttgart.

Det hele var reelt afgjort efter blot 25 minutter, hvor gæsterne allerede havde scoret tre gange.

Denne gang var målfarlige Bruun Larsen ikke direkte involveret i scoringerne, men han var dog med i opspillet til 1-0-målet, som Jadon Sancho satte ind efter bare tre minutters spil.

Siden gjorde Marco Reus det til 2-0, inden formstærke Paco Alcácer elegant lobbede gæsterne tre mål foran.

Alcácer blev sammen med Bruun Larsen skiftet ud midt i anden halvleg - måske med tanke på at spare stængerne til Dortmunds Champions League-møde med Atlético Madrid på onsdag.

Indskiftede Maximilian Philipp afsluttede målscoringen med gæsternes fjerde mål fem minutter før tid.

Dortmund er efter otte kampe oppe på 20 point. Bayern München har 16, mens RB Leipzig, der spillede 0-0 i Augsburg, er på tredjepladsen med 15 point.

Se vanviddet her: Mourinho går amok i overtiden - holdes tilbage af vagter

Chelsea-træner beroliger AC: Du skal nok få spilletid

Afslører intime detaljer: Eks-pornoskuespiller vil stoppe stjernens bog