Farvel til Mainz: Hjulmand har fået sparket

Kasper Hjulmand er fyret som træner for Bundesliga-klubben Mainz, meddeler klubben på sin hjemmeside

Som ventet blev Kasper Hjulmand tirsdag formiddag fyret i Bundesliga-klubben Mainz.

På sin hjemmeside og på Twitter meddeler klubben, at danskeren er fritstillet, og klubbens U23-træner Martin Schmidt indtil videre overtager tøjlerne.

Med i faldet ryger også assistenterne Keld Bordinggard og Flemming Pedersen.

- Jeg har intet hørt, fastholdt Kasper Hjulmand, da Ekstra Bladet var i kontakt med ham mandag aften. (Foto: Peter Steffen/AP) Tysk fodbold Om få timer er Hjulmand færdig i Mainz

Én sejr i 13 kampe og en placering lige over nedrykningsstregen er årsagen til, at Mainz gjorde 42-årige cheftræner til forhenværende i klubben.

- Når man kender vores klubfilosofi, og måden vi arbejder på, ved man, hvor svær denne beslutning har været for os. Kasper Hjulmand er en fodboldfagmand, som uden tvivl er i stand til at udvikle fodboldhold. Der er mange faktorer, der har ført til en negativ trend med kun en sejr i 13 kampe og et fald i tabellen til nedrykningszonen

Rygterne løb stærkt i pressen mandag, om end Kasper Hjulmand mandag aften over for Ekstra Bladet fastslog, at han intet havde hørt fra ledelsen.

Danskeren kom til klubben i sommer efter samlet seks år i FC Nordsjælland - de sidste tre som cheftræner.

Klokken 13.00 holder Mainz pressemøde med Martin Schmidt. Samtidig bliver Bo Svensson ny assistent-træner. Den 35-årige tidligere FC København spiller har gode forbindelser til klubben efter syv sæsoner som aktiv i Mainz fra 2007-2014.

- Vi er overbeviste om, at Martin Schmidt sammen med Bo Svensson kan tilføre nye impulser. De kender klubben, siger sportsdirektør Christian Heidel.

Ekstra Bladet har været i kort kontakt med Kasper Hjulmand, som dog ikke har nogen kommentarer til sin afsked før senere på ugen.

Landstræner Morten Olsen forstår ikke, hvis Mainz vælger at fyre Kasper Hjulmand. (Arkivfoto: Lars Poulsen) Tysk fodbold Olsen: Hjulmand-fyring vil være åndssvagt

Kasper Hjulmand

Den tidligere FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand blev tirsdag formiddag fyret i tyske Mainz 05, der spiller i Bundesligaen.

Her er en blå bog om den danske fodboldtræner:

* Født: 9. april 1972 Aalborg

* Aktiv karriere: Randers FC, Herlev og B93. Stoppede som 26-årig efter flere knæoperationer.

* Trænerkarriere:

1999-2003: Lyngby FC (U18)

2003-2006: Lyngby FC (assistent og andetholdstræner)

2006-2008: Lyngby FC (cheftræner)

2008-2011: FC Nordsjælland (assistent)

2011-2014: FC Nordsjælland (cheftræner)

2014-2015: Mainz 05 (cheftræner)

* Titler og meritter:

U18-DM 2002

Oprykning til Superligaen (2007)

Pokalvinder (2010 og 2011 som assistent)

DM-guld (2012)

DM-sølv (2013)

Kilde: Ritzau

0 kommentarer
Vis kommentarer