Fischer om skuffende år i England: Lærte 1000 ting og ingenting

Viktor Fischer om afskeden i Middlesbrough, skiftet til Mainz 05 og en Bundesliga-klub med charme

Viktor Fischer skrev tidligere på sommeren under på en kontrakt med Bundesliga-klubben Mainz 05, og dermed tog han afsked med Premier League-nedrykkerne fra Middlesbrough FC blot et år efter, at han kom til klubben.

Opholdet i England blev aldrig en succes, og nu skal tavlen viskes ren i Tyskland, hvor han allerede føler stor opbakning.

- Jeg har fundet mig fint til rette, og jeg synes, det går godt. Det var en super mulighed for mig. Jeg stod i Middlesbrough og havde ikke fået meget spilletid, og så kom der en Bundesliga-klub med charme og godt humør og ville det. Og så ville jeg det også, siger Viktor Fischer til tipsbladet.dk.

Charme og godt humør udgjorde dog ikke hele den pakke, Mainz 05 præsenterede for Viktor Fischer. Den danske landsholdsspiller blev også smigret af den tiltro, han følte allerede fra det første møde med ledelsen i den tyske klub.

Klubskifte koster Viktor Fischer millioner

- Det var primært den tro, de havde på, at jeg er en dygtig fodboldspiller, som jeg faldt for. Vi havde begge en tro på, at jeg kunne finde det frem igen i Mainz, og det er vi godt i gang med. Forhåbentlig da, siger Viktor Fischer, der stadig ikke er helt i topform efter et år i England med begrænset spilletid:

- Det går fremad. Der mangler nogle ting, men der er også meget, der går rigtig godt. Sådan vil det være, når man skal tilbage i form igen. Jeg tror på det, og jeg tror, det nok skal blive rigtig, rigtig godt.

- Jeg har et godt løbepensum og arbejder hårdt. Jeg mangler de afgørende aktioner, som jeg er sikker på, nok skal komme.

Når han ser tilbage på sit ophold i Middlesbrough, som kun bød på 16 kampe, er det med stor uvished i forhold til, hvad det egentlig var, der skete.

Viktor Fischer stod bag vigtigt Middlesbrough-point: Se målet her

- Jeg tager 1000 ting med og ingenting med. Der er en masse ting, som lige slår mig i baghovedet, når der sker noget i Mainz - så tænker jeg lige tilbage på Middlesbrough og forsøger at forbedre det, siger Viktor Fischer.

Hvorfor lykkedes det dig ikke at slå igennem?

- Jeg har en ide, og jeg har ingen anelse. Det er lidt det samme svar som før. Det er ikke til at sige. Der er flere faktorer, der spiller ind, og det gælder også ting, man ikke selv er herre over. Så er det heldigt, man får endnu en chance i en dejlig klub som Mainz.

Kæmpe misforståelse: Her er sandheden om 'Dolberg-transfer'

Var det en fejl at skifte til Middlesbrough?

- Det har jeg ikke skænket en tanke. Virkelig ikke et eneste sekund. Objektivt set er jeg sikker på, man vil tænke, det er var en fejl, men jeg har virkelig ikke brugt så meget som et sekund på det.

- Jeg har det sådan, at da jeg tog af sted til Middlesbrough, var det det rigtige, og nu er jeg i Mainz med samme følelse. Jeg troede på, at jeg ville lykkes i Middlesbrough, og jeg tror endnu mere på, jeg vil lykkes i Mainz, slutter Viktor Fischer.

Den danske landsholdsspiller har været på banen for Mainz 05 i begge holdets kampe i denne sæson. I premieren mod Hannover 96 startede han inde, mens han kom i aktion i anden halvleg senest mod Stuttgart. Mainz 05 tabte begge opgør 0-1.

Sådan snyder de: Ombejlet superstjerne er til lægetjek

De var de 100 største talenter: Hvem toppede, hvem floppede og hvem endte i Superligaen?