Annonce:
Annonce:

Fodbold-stjerner for rige til bøder - nu opfinder træner skør straf

Man kan alligevel ikke ramme en Bundesliga-millionær på pengepungen, så frem over skal spillerne i Schalke 04 bl.a. afsone deres forbrydelser i fanshoppen

Annonce:
Følg Fodbold

Bøder har ingen effekt! Det hjælper intet at straffe en højt profileret og yderst velbetalt Bundesliga-spiller på pengepungen – så skal bøderne i hvert fald være temmelig voldsomme, vurderer Schalke 04’s blot 31-årige cheftræner Domenico Tedesco.

Den unge Bundesliga-boss har derfor afskaffet bøder og i stedet indført tiltag som ’frihedsstraf’.

- De normale bøder gør meget lidt ondt på en Bundesliga-millionær og skaber maksimalt lidt ond stemning og skidtsnak. Derfor er det vigtigt, at vi i stedet inddrager spillernes fritid, siger Domenico Tedesco til bl.a. Die Welt.

Manager Christian Heidel nævner som eksempel på den lidt mere socialpædagogiske tilgang, at spillere, der bryder reglerne, frem over risikerer at blive sendt på en dagvagt i fanshoppen, hvor de så eksempelvis kan lange trøjer med numre og tryk over disken.

Annonce:

Cheftræneren er næppe blind for det faktum, at der måske kommer lidt ekstra run på svingdøren, hvis ekspedienten er en ’straffefange’ eksempelvis i skikkelse af holdets kaptajn – eller en yngre afsonende stjerne på vej.

Senest har den 20-årige Donis Avdijaj, der allerede som 17-årig havde et prisskilt på 50 mio. euro hæftet på sig, kvajet sig ved at komme for sent til morgenmaden før en træningskamp mod SC Paderborn. Ungtyren blev bænket kampen igennem og kom som den eneste ikke på banen.

Avdijaj har godt nok en lidt anden opfattelse af begivenhederne, efter som han hævder, at morgenmaden var frivillig, og at han derfor ikke kom seks minutter for sent – men tværtimod 24 minutter for tidligt til busafgang…

Uli  Hoeness har som bekendt selv siddet og rusket tremmer efter en dom for skattesvindel, men ude i solen igen kan Bayern-præsidenten ikke se den store fidus i Schalke-ideerne. Man er vel en germaner af den gamle skole…

Annonce:

- Jeg giver ikke meget for disse populistiske tiltag. Hvis man ikke har disciplinært greb om spillertruppen, så nytter det heller ikke at sende folk på arbejde i fanshoppen, siger Uli Hoeness til Sport Bild.

Efter kampen var der nu ikke ligefrem ond stemning mellem forbryderen Avdijaj (th) og cheftræner Domenico Tedesco. Foto: All Over Press
Efter kampen var der nu ikke ligefrem ond stemning mellem forbryderen Avdijaj (th) og cheftræner Domenico Tedesco. Foto: All Over Press

Sport Bild har gravet lidt i Bundesliga-klubbernes pt. relativt tomme bødekasser og fundet følgende frem:

Bøde for at komme for sent:

FC Augsburg: 50 euro pr. minut.

Eintracht Frankfurt: 30 euro pr. minut

Hertha BSC: 25 euro pr. minut – efter fem minutter: 250 euro. For sent på træningsbanen: 500 euro. Helt misset træningspas: 800 euro

Brug af smartphone:

Hertha BSC: 200 euro hvis telefonen ringer midt i et møde.

FC Augsburg: 100 euro.

Bayer Leverkusen: 500 euro for at bruge smartphonen i behandlingsrummet.

Bayern München: Det er tilladt at skrive sms’er, men absolut forbudt at sprede fotos fra omklædningsrummet i forbindelse med turneringskampe.

Manglende eller forkert beklædning:

Eintracht Frankfurt: 20 euro for at bære en ukorrekt t-shirt.

Efterladte ting på træningsbanen:

RB Leipzig: 10 euro

Hertha Berlin: 20 euro

Kuriøst:

Annonce:

I Berlin betaler debutanter 200 euro for den første Bundesliga-kamp. Første scoring koster 250 euro.

Nogle gange fastsætter træneren straffen, andre gange spillerrådet – eller anføreren. Fælles for alle er dog, at efter sæsonen bliver bunden vendt i vejret på bødekassen og fyret af på en ordentlig fest. Jo flere straffe – desto federe party.

Bare ikke i Schalke… Så bliver der sgu nok ballade over det!

Det kunne selvfølgelig også have været hyggeligt at vide, hvad det koster at køre i den forkerte bil eller stille vækkeuret en time forkert, men den kan vi vel tage med Nicklas Bendtner ved en anden lejlighed.

Fodboldstjerne får gigantbøde for dumhed

Bendtners undskyldning: Det var vækkeuret

'Hvis Bendtner skal straffes, så skal holdkammerat fyres'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: