Annonce:
Annonce:

Fodboldstjerne om daglig racisme: Det er et helvede!

Tyske Kevin Prince-Boateng har hele sit liv måttet leve med racismen tæt på livet. Nu gør han noget ved det og fortæller derfor om sine oplevelser

Kevin Price-Boateng er begyndt at reagere på de racistiske udfald imod ham. Foto: AP/Patrick Seeger
Kevin Price-Boateng er begyndt at reagere på de racistiske udfald imod ham. Foto: AP/Patrick Seeger
Annonce:
Følg Fodbold

3. januar 2013 flød bægeret over for Kevin Prince-Boateng.

Fodboldstjernen var med Milan taget til den nærliggende Serie D-klub Aurora Pro Patria for at spille en træningskamp.

Ikke så mange ben i det - det havde han gjort mange gange før.

Alligevel står den kamp prentet ind i den nu 30-årige Frankfurt-spillers hukommelse. For efter blot 26 minutters spil, forlod han banen på grund af racistiske tilråb - og holdkammeraterne fulgte ham.

Du kan se episoden herunder:

Det ændrede alt for ham - indtil da havde han nemlig ikke gjort noget ved den racisme, han har været forfulgt af siden barndommen i Berlin.

Men fra den dag, begyndte han at gøre noget ved det.

- Du skal aldrig kigge væk og bare finde dig i det. Det gør ti gange mere ondt. Lige så længe jeg kan huske, har jeg fundet mig i det, lige indtil den dag, jeg forlod banen.

Annonce:

-  Det var et helvede. Før man gør noget ved det, ved man ikke, hvem man er. Du lader andre bestemme, hvordan du føler, siger Kevin Prince-Boateng i et interview med jetzt.de.

Kort efter leverede han en harmdirrende tale mod racisme i FN i Genève, og han har lige siden højlydt talt imod racisme.

Allerede som barn oplevede han racismen i Berlin. Med sin mørke hudfarve - hans far er ghaneser - skilte han sig ud, og han oplevede det tit, når han var ude at spille fodbold. Endda fra forældre omkring holdet.

- Det var meget emotionelt for mig, da det skete første gang. Jeg har aldrig været så heldig, at min far tog med ud til mine kampe, så jeg måtte have andre voksne til at hjælpe mig.

Annonce:

- Nogle gange kom det fra en af mine holdkammeraters forældre. Når et barn fornærmer dig, så kan man forstå det, for han kan bare have hørt det et eller andet sted. Men når det kommer fra en voksen, så gør det ondt. For så ved man også, hvor meget det kan skade en syvårigt barn, siger Prince-Boateng, der helt konkret kan huske en tilskuer råbe efter sig til en kamp:

- For hvert mål du scorer, får du en banan!

Det er sikkert en narkohandler
Også uden for fodboldbanen ser Kevin Prince-Boateng racismen leve i bedste velgående.

- Der er aldrig nogen, der siger noget direkte til mig, men andre mennesker skifter eksempelvis til den anden side af gaden, når jeg kommer gående.

- Og hvis jeg holder i min bil i et lyskryds og ser et par i bilen ved siden af, der ryster på hovederne, så ved jeg, hvad de tænker: Hvordan kan en sort mand sidde i sådan en bil? Det er sikkert en narkohandler.

- En gang i et supermarked stod jeg ved siden af en kvinde, der ikke kunne nå risene på øverste hylde. Så jeg tog en pakke og gav den til hende. Hun satte den på hylden og fik fat i en ansat, der kunne give hende en anden pakke, siger Kevin-Prince Boateng.

Annonce:

Han håber nu, at flere fodboldspillere vil støtte op om kampen mod racisme, så det ikke bare blliver de relativt korte indslag med superstjernerne omkring Champions League-kampe.

Irsk stjerne truet på livet efter danske øretæver

Bizar sag: Landstræner udsat for racisme - så blev han fyret

Premier League-stjerne beskylder fans for racisme - på Instagram

Superstjernens hjem vandaliseret af racister

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: