Fra start i topkamp: Dansk komet foran det store gennembrud

Andreas Christensen har med Gladbach valgt den perfekt klub, siger den tidligere Mainz-træner, Kasper Hjulmand. Den unge dansker ser da også ud til at starte inde mod Dortmund i aften

Andreas Christensen, der her ses i landsholdstrøjen, står foran et gennembrud i Gladbach, hvor han har fine udsigter til spilletid. (Foto: Lars Poulsen)
Andreas Christensen, der her ses i landsholdstrøjen, står foran et gennembrud i Gladbach, hvor han har fine udsigter til spilletid. (Foto: Lars Poulsen)

Danske talenter tager Bundesligaen med storm. Pierre-Emile Højbjerg har gjort det. Både i Bayern og senest i foråret i Augsburg. Jannik Vestergaard har imponeret i en ung alder både i Hoffenheim og aktuelt i Werder Bremen.

Nu er Uffe Bech, Frederik Sørensen og ikke mindst Andreas Christensen de næste, der står for tur. De næste lovende danske talenter, der skal foldes ud på den helt store scene.

Andreas Christensen, den 19-årige lejesvend fra Chelsea, er faldet hurtig til og har efterladt et overbevisende indtyk i løbet af den måned, han har været i Borussia Mönchengladbach.

Han underskrev en femårig forlængelse med Chelsea, men accepterede samtidig et to års lejemål i den tyske traditionsklub, hvor Chelsea dog har mulighed for at hente ham hjem efter det første år.

Se også: Morten Olsen til dansk komet: Godt valg

Ligner ilddåb foran 80.000
I forberedelsesfasen har Andreas Christensen imponeret både cheftræner Lucien Favre og ikke mindst sportsdirektør Max Eberl. Han har fået spilletid i flere af forberedelseskampene. Blandt andet mod både Porto og Newcastle. Og senest leverede han varen i den officielle debut i mandags mod St. Pauli i pokalturneringen. Her optrådte han i det centrale forsvar sammen med 20-årige Marvin Schulz.

Andreas Christensen kan få en barsk ilddåb i dag. Flere tyske pressekilder forventer faktisk, at den danske komet på ny vil være i startformationen, når modstanderen er lokalrivalerne fra Borussia Dortmund med 80.000 på lægterne.

Den normale anfører Martin Stranzl er skadet, det samme er tilfældet med Alvaro Dominguez, mens rutinerede Roel Brouwers så sent som i mandags var parkeret på bænken.

For den tidligere Mainz-træner Kasper Hjulmand er det ingen overraskelse, at flere af de danske talenter slår til i en ung alder i så krævende en liga som Bundesligaen.

- Det er unge spillere, der har en stærk personlighed, de er mentalt meget stærke og passer rigtig godt til Bundesligaen, mener Kasper Hjulmand.

Han kalder Gladbach for et optimalt og perfekt valg for Andreas Christensen, når han jagter fast spilletid på højeste niveau, og Chelsea ikke var mulighed på den korte bane

- Jeg tror, Andreas passer rigtig godt ind. Gladbach er en klub, der satser meget på unge spillere, der er på vej. Og så er det et hold, der spiller bolden op nedefra. Hos dem handler det ikke kun om at forsvare, men som forsvarer skal du være med til at bygge spillet op. Og det passer godt til en type som Andreas, vurderer Kasper Hjulmand, der blev fyret i Mainz i februar, men stadig er bosiddende i Mainz-området. Hans kontraktmæssige forhold med klubben er endnu ikke afklaret.

Se også: Danmarks nye komet: Nervøs, nej slet ikke

Den perfekte klub
- Lucien Favre (Gladbach-træner, red.) roterer meget med spillerne. Det betyder, at Andreas helt sikkert får chancer, så handler det bare om at gribe de muligheder, påpeger Kasper Hjulmand og uddyber:

- Jeg tror, Gladbach er ét af de bedste steder at være for Andreas i den nuværende situation, fordi det er en klub med kontinuitet og en klar plan for, hvordan de vil spille. De vil ind i mellem gerne slå hurtige omstillinger, men normalt har de helt nede fra målmanden en klar plan for at bygge spillet op. Målmanden sparker ikke bare bolden ud. Spillet skal bygges op nede fra forsvaret. I perioder kan det godt være et af de bedst spillende mandskaber i Europa, mener Kasper Hjulmand.

Keld Bordinggaard, der var assistent i Mainz, har også store forventninger til Gladbachs nye danske guldfugl..

- Det overrasker ikke mig, at Andreas så hurtigt har vænnet sig til kravene i Bundesligaen. Det er jo et fremragende udgangspunkt at præstere i en ny klub allerede fra dag ét. Jeg har stor tiltro til hans evner. Fordelen for ham er, at han er kommet til en klub, hvor han har en klar defineret rolle, fastslår Keld Bordinggaard.

Andreas Christensen har ikke ønsket at udtale sig. Han fokuserer i stedet på premieren på Bundesligaen.

28 kommentarer
Vis kommentarer