Game over for Bendtner? Rivalen gik målamok

Nicklas Bendtner sad på bænken hele kampen, da konkurrenten Bas Dost med fire mål var med til at sikre sejren i et måldrama mod Bayer Leverkusen

Nicklas Bedntners største konkurrent i Wolfsburg hedder Bas Dost, og han scorede da lige hattrick lørdag eftermiddag i Bundesligaen. (Foto: AP/Frank Augstein)
Nicklas Bedntners største konkurrent i Wolfsburg hedder Bas Dost, og han scorede da lige hattrick lørdag eftermiddag i Bundesligaen. (Foto: AP/Frank Augstein)
Følg Tysk fodbold

Det er ikke de gode nyheder, der præger Danmarks vel nok bedste angriber Nicklas Bendtners fodboldliv for tiden.

Hvad der skulle have været et ophold med masser af spilletid i Wolfsburg, er i stedet blevet et ophold med masser af bænk under bagen.

For det er ikke meget Bendtner har spillet, siden han skrev kontrakt med Wolfsburg i sensommeren. Og lørdag eftermiddag kom han ikke ligefrem nærmere startopstillingen hos de grønblusede, der i sidste sekund slog Bayer Leverkusen utrolige 5-4.

Hjulmand irriteret efter kollaps mod Dortmund

Det resultat kan de primært takke Bendtners skarpe, hollandske angriber-rival Bas Dost for. Han scorede såmænd fire mål i opgøret. Dermed er han oppe på ni sæsonmål mod Bendtners knap så imponerende ene scoring indtil videre.

Leverkusens sydkoreanske angrebshvirvelvind Heung-Min Son gjorde det også helt hæderligt med et hattrick.

Allerede efter en håndfuld minutter viste Dost, hvorfor Bendtner ikke har fået mere end tre starter i Bundesligaen, da hollænderen smed sig frem med hovedet først i feltet og headede et indlæg fra højre sikkert i mål.

Hold da op: Bayern går helt mål-bananas

Godt 10 minutter senere øgede den brasilianske forsvarsspiller Naldo med et hårdt, fladt frispark fra distancen til 2-0.

Sejrsmål i overtiden
Dost gjorde det med sin højre tåspids til 3-0 et kvarter før pausen, efter oplæg fra den belgiske stjerne Kevin De Bruyne. Og så virkede den kamp ellers lukket, og måske - håbede man som dansker - at det ville give plads til Bendtner på banen.

Højbjerg sendt ud med skade

Men der kom ingen Bendtner i aktion. Wolfsburg fik rigeligt med problemer de sidste 45 minutter, og derfor havde brug for Dost - ikke danskeren.

Leverkusen listede sig tilbage i kampen. Først reducerede Heung-Min Son to gange til stillingen 2-3, inden Wolfsburg igen trak en anelse fra i kraft af Dost, som scorede hattrick med sit mål til 4-2.

Men så reducerede sydkoreaneren Son nok en gang. Med godt 20 minutter tilbage af kampen blev det helt lige, da tyske Karim Bellarabi satte sig igennem og gjorde det til 4-4.

Dortmund overvandt chokstart

4-4 lignede kampens slutresultat. Altså, lige indtil Dost dukkede op i Leverkusens felt ti sekunder før tid og med sin fjerde scoring gjorde det til 5-4.

Gad vide, hvad Bendtner tænker lige nu i det tyske... 

Sejren betyder, at Wolfsburg fortsat er otte point efter Bayern München, der vandt hele 8-0 over Hamburger SV.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time