Genfødt - men med skår i glæden

Danske Yussuf Poulsen udlignede til 1-1, da RB Leipzig måtte nøjes med et point hjemme mod Freiburg

Yussuf Poulsen var både anfører og redningsmand for RB Leipzig, der lørdag genoptog Bundesligaen. Foto: Pool/Reuters
Yussuf Poulsen var både anfører og redningsmand for RB Leipzig, der lørdag genoptog Bundesligaen. Foto: Pool/Reuters

Du kan købe adgang til at se færøsk fodbold lige her

Landsholdsangriber Yussuf Poulsen gjorde flot opmærksom på sig selv, da den tyske Bundesliga lørdag genstartede som den første af de store europæiske ligaer efter coronapausen.

Hans klub, RB Leipzig, var på sin tilskuertomme hjemmebane overraskende bagud 0-1 mod Freiburg, men i det 77. minut sørgede Poulsen for pointdeling med sit mål til 1-1.

Midtbanespilleren Kevin Kampl slog et indadskruet indlæg fra venstre side, og Leipzig-danskeren steg flot op i feltet og pandede udligningen i kassen.

Det var Yussuf Poulsens fjerde ligascoring i sæsonen i hans 21. kamp.

Danskeren havde fået en plads i startopstillingen, efter at han inden coronapandemiens hærgen som oftest var blevet brugt som indhopper i månederne op til pausen.

Men lørdag var han med fra start, og han havde tilmed fået lov til at bære anførerbindet for klubben fra det østlige Tyskland.

Yussuf Poulsen misbrugte tidligere i kampen en stor mulighed, men han endte altså med at blive sit holds redningsmand til sidst.

I overtiden scorede Freiburg til 2-1, men Leipzig-spillerne kunne ånde lettet op, da VAR annullerede målet for offside.

Poulsens udligning var ikke den eneste danske scoring i tysk fodbold lørdag.

Den tidligere Viborg- og Silkeborg-angriber Andreas Albers sørgede for, at Regensburg også fik et point ud af hjemmekampen mod Holstein Kiel i 2. Bundesliga.

I dommerens tillægstid blev Albers sat til at sparke straffe, og han scorede med et fladt og hårdt spark til slutresultatet 2-2.

Dansker redder dagen

Jon Dahl tæt på stjerne

Sådan smed Bendtner en formue væk