Giver afkald på mere end 100 millioner

Frederik Rønnow og resten af spillerne i Eintracht Frankfurt går sammen med staben og bestyrelsen 20 procent ned i løn

Frederik Rønnow må tage til takke med lidt færre lønkroner end normalt i denne corona-tid. Foto: Paul Childs/Ritzau Scanpix
Frederik Rønnow må tage til takke med lidt færre lønkroner end normalt i denne corona-tid. Foto: Paul Childs/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Tysk fodbold

Den raserende coronavirus-pandemi har sat mange fodboldklubber verden over i økonomiske problemer, og for at hjælpe klubberne har mange spillere valgt at gå ned i løn.

FC Barcelona, Real Madrid og Juventus er blandt de klubber, hvor spillerne er gået ned i løn, og nu gør spillerne i Eintracht Frankfurt det samme.

I den tyske Bundesliga-klub, hvor danske Frederik Rønnow er på kontrakt, går spillere, trænere og bestyrelsesmedlemmer nu 20 procent ned i løn i april, maj og juni.

Det meddeler Frankfurt på sin hjemmeside.

- Vi vil komme igennem disse vanskelige tider i fællesskab. Vi ved, at mange medarbejdere i klubben bidrager til det på forskellige måder.

- Vi på fodboldsiden anerkender også vores ansvar. Samtalerne med spillerne var meget positive, og de har alle en stor forståelse og fornemmelse af deres rolle og ansvar.

- Gutterne havde allerede givet udtryk for deres vilje til at gå ned i løn i starten af krisen. For dem handler det hovedsageligt om, hvordan de kan beskytte personalet i Eintracht, siger Fredi Bobic, der er klubbens sportschef.

Frankfurt oplyses, at de sparer 112,5 millioner kroner som følge af lønnedgangen.

Bundesligaen har ligesom mange andre ligaer været sat på pause siden starten af marts, men det forventes, at turneringen genoptages i starten af maj; dog bliver det uden tilskuere.

Fodbold-legende testet positiv for coronavirus

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind