Glædelig jul: Storklub fyrer træneren efter to sejre i træk

Bayer Leverkusen har søndag fyret Heiko Herrlich og erstattet ham med Ajax' tidligere succestræner Peter Bosz

Heiko Herrlich er færdig i Leverkusen. Foto: AP
Heiko Herrlich er færdig i Leverkusen. Foto: AP

Bundesligaklubben Bayer Leverkusen har søndag fyret cheftræner Heiko Herrlich.

Selv om holdet lørdag gik på vinterpause med den anden ligasejr i træk, da Hertha Berlin blev slået 3-1, så går udviklingen den forkerte vej, mener klubledelsen.

Tre sejre i de sidste fire spillerunder i efteråret har ellers bragt Leverkusen op på niendepladsen i Tysklands bedste række.

- Desværre stagnerer holdets udvikling, og det kan vi ikke komme udenom, siger sportsdirektør Rudi Völler til klubbens hjemmeside.

- Selv om vi hen imod slutningen af året igen har fået kontakt til de europæiske pladser, så er vi i en situation, hvor det er nødvendigt at skifte træner, når vi ser tilbage på en overordnet utilfredsstillende halvsæson, siger han.

47-årige Herrlich, der nåede at være træner i Bayer Leverkusen i halvandet år, afløses af hollænderen Peter Bosz.

Den otte år ældre Bosz har tidligere haft stor succes med danskerklubben Ajax Amsterdam, som han for to år siden førte frem til finalen i Europa League.

Efterfølgende skiftede Peter Bosz fra Ajax til Borussia Dortmund, der dog fyrede ham efter blot et halvt år i december 2017.

Peter Bosz er ny mand i det varme sæde hos Leverkusen. Foto: AP
Peter Bosz er ny mand i det varme sæde hos Leverkusen. Foto: AP
 

Manchester United pryglede Cardiff med 5-1, da Ole Gunnar Solskjær fik sin debut som manager for storklubben. Foto: AP Premier League Ellevild efter eventyrlig opvisning: - En næsten uforståelig forvandling

Adonis Stevenson blev tjekket af en læge i ringen under kampen mod Oleksandr Gvozdyk 1. december i Québec City i Canada. Foto: AP Boksning Tæsket i koma: Kæreste afslører nyt om hjerneskadet bokser

Benedikt Röckers kontrakt løber kun til sommer. Derfor må Brøndby være på jagt efter en erstatning. Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Varm transfervinter venter: Sådan handler Brøndby

9 kommentarer
Vis kommentarer