Annonce:
Annonce:

Godt nyt for Delaney - men grim overraskelse lurer

Julian Weigl har forladt Dortmund og banet vejen for øget spilletid til Thomas Delaney, men salget kan også være med til at bane vejen for et af klubbens egne talenter

Tobias Raschl i aktion for Dortmunds Youth League-hold mod Inter Milan. Foto: Getty Images
Tobias Raschl i aktion for Dortmunds Youth League-hold mod Inter Milan. Foto: Getty Images
Annonce:
Følg Fodbold

Vejen til spilletid er blevet kortere for Thomas Delaney efter salget af midtbanekonkurrenten Julian Weigl til Benfica tidligere på ugen.

Inden danskerens skade har Weigl været den nærmeste konkurrent til pladsen ved siden af Axel Witsel på midtbanen. De har kæmpet om den samme plads i denne sæson med undtagelse af de perioder, hvor tyskeren har vikarieret i forsvaret.

Salget af den tyske konkurrent kunne tyde på, at klubben dermed har valgt side, og den tidligere FC København-kaptajn dermed burde kunne se frem til øget spilletid, når han bliver sin ankelskade kvit i forårssæsonen.

Thomas Delaney skiftede kort inden VM2018 til Dortmund fra Werder Bremen for omkring 150 millioner kroner. En pris, der dengang gjorde ham til Danmarks dyreste fodboldspiller. I sin første sæson spillede han 30 af 34 kampe i Bundesligaen og var en af holdets store profiler i jagten på det tyske mesterskab.

Annonce:

Artiklen fortsætter under billedet...

Thomas Delaney har kæmpet mere om spilletid, end han har med modspillere i denne sæson. Foto: Leon Kuegeler
Thomas Delaney har kæmpet mere om spilletid, end han har med modspillere i denne sæson. Foto: Leon Kuegeler
 

Situationen har været meget anderledes i denne sæson, hvor det kun er blevet til ni kampe i Bundesligaen og Champions League. Det har været svingende med spilletid i denne sæson, hvilket ikke blev forbedret af, at han måtte udgå med skade i Danmarks afgørende landskamp mod Irland.

I stor kontrast til de 30 af 34 Bundesliga-kampe i første sæson, har han i efteråret oftere været på sidelinjen end på banen. Det går også dårligere for Dortmund, der har haft svært ved at følge op på sidste sæsons pointhøst.

I Delaneys første sæson overvintrede Dortmund på toppen med 42 point, mens de i denne sæson må tage til takke med en fjerdeplads og 30 point inden den sidste halvdel af sæsonen.

Annonce:

Salget af konkurrenten Julian Weigl garanterer dog ikke den danske landsholdsspiller flere minutter på banen, da han først skal blive sin skade helt kvit, inden sæsonen starter igen i midten af januar. Der kan ligeledes være tale om en mulig omrokering i truppen, som kan give danskeren konkurrence fra egne rækker, hvor et af klubbens mest interessante talenter banker på til spilletid. 

Spillet om den gule midtbane

Thomas Delaney har i sin anden sæson i det tyske kæmpet mere for spilletid end tidligere.

Han startede sæsonen ude i kulden, men har siden kæmpet sig tilbage i startopstillingen.

Spilletid inden skaden

Thomas Delaney ni kampe i startopstillingen

Julian Weigl ti kampe i startopstillingen*

Axel Witsel 14 kampe i startopstillingen

Mahmoud Dahoud to kampe i startopstillingen

*Weigl har spillet fire kampe i forsvaret i denne periode.

Spilletid efter Delaneys skade 18. november

Julian Brandt syv kampe i startopstillingen*

Julian Weigl seks kampe i startopstillingen**

Axel Witsel fire kampe i startopstillingen***

Mahmoud Dahoud en kamp i startopstillingen

*Brandt spiller oftest længere fremme, men har vikarieret på midten.

**Weigl har spillet én kamp i forsvaret i denne periode.

***Witsel har været skadet siden 10. december

Spilletid er noteret ud fra Champions League og Bundesliga-kampe

Stortalent lurer
Holder klubben sig fra at finde en ny konkurrent til Delaney på transfermarkedet, så kan det derfor i højere grad være et boost til en af klubbens unge aspiranter, end det er en tillidserklæring til danskeren.

19-årige Tobias Raschl har gjort sig bemærket på de gulsortes ungdomshold og havde andel i holdets succesfulde Youth League-gruppespil. Han træner med førsteholdet, men har indtil videre kun fået minutter på bænken i Bundesligaen.

Det kan dog snart ændre sig. Det tyske talent blev rykket op i førsteholdstruppen i sommer, men han har indtil videre kun fået minutter på bænken i Bundesligaen. Med salget af Julian Weigl er der blevet bedre plads, og Raschl vil kunne tilføje sidste års sølvvindere et nyt element på midten.

Annonce:

Den talentfulde spiller flyver imellem holdene i Dortmund, hvor han træner med førsteholdet og spiller kampe for U23 og U19. På U23 holdet bliver han trænet af danske Mike Tullberg, som ser stort potentiale i Raschl.

- 'Tobi' er rigtigt dygtig på bolden, han er meget boldsikker, og så er hans højre fod også giftigt fra distancen. Han har et beundringsværdigt blik for spillet og er særligt dygtig til at kombinere. Han er en vanvittigt dygtig fodboldspiller, og det kommer bedst til udtryk, når vi selv har bolden, siger Tullberg til Ekstra Bladet.

Taktiske muligheder
Tilgangen af den talentfulde spiller vil kunne give cheftræner Lucien Favre flere strenge at spille på i sin midtbane-konstellation.

- Han kan ikke rigtigt sammenlignes med de andre spillere på hans position, han er en helt anden spillertype end både Delaney og Witsel. Det er en ung playmaker, som vi forventer os meget af, siger Mike Tullberg, cheftræner for U23-holdet i Dortmund.

Annonce:

Det er selvfølgelig alt for tidligt at male fanden på væggen med danske briller på. Skulle Raschl få flere minutter på førsteholdet, behøver det ikke være Thomas Delaney, der skal aflevere minutterne.

- Han har været vant til at spille ved siden af spillere, som har større forcer i det defensive. Det er Raschl, der kreerer spillet, han har mange playmaker kvaliteter, men derfor har han stadig spillet som både 6'er og 8'er, siger Tullberg. 

I foråret vil der stadig være en del minutter at kæmpe om, da Dortmund oveni de 17 resterende kampe i Bundesligaen også stadig er med i den tyske pokalturnering og Champions League.

Tobias Raschl blå bog

Født: 21. februar 2000.

Tysk U19 mester med Dortmund i 2019.

Debuterede på det tyske U19-landshold som 18-årig.

Han har været på kontrakt i den tyske klub siden 2015.

 

 

 

Kjær-agent i offensiven: Melder ud om fremtiden

Kaotiske scener: Zlatan får heltemodtagelse

Hjem til FCK? Bryder med russisk klub

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: