Haaland redder Dortmund mod bundprop

Erling Haaland scorede to mål, da Borussia Dortmund med en knap så prangende indsats slog Greuther Fürth

Har været væk i hele anden halvleg - så pander Haaland bolden i kassen
Følg Tysk fodbold

Borussia Dortmund spiste onsdag noget af det store forspring, som Bayern München har opbygget på det seneste i Bundesligaens top.

Alt andet havde også været en skuffelse af rang, da modstanderen på hjemmebane var Greuther Fürth, der trods sæsonens første sejr i den seneste runde, ligger isoleret på sidstepladsen med langt til de foranliggende.

Dortmund vandt 3-0, men faktisk havde de undertippede gæster point inden for rækkevidde langt inde i opgøret, men skarpheden manglede, når chancerne bød sig undervejs.

Erling Haaland blev som så ofte før matchvinder, da han scorede de to første mål.

Dortmund lagde ud med 20 minutters idéforladt fodbold, hvor det slet ikke lykkedes at dirke modstanderens defensiv op.

Da det endelig skete med Haalands dybe stikning til Thorgan Hazard, der hamrede bolden i nettaget, viste VAR-billederne, at belgieren var marginalt offside.

VAR var venligere stemt over for hjemmeholdet efter godt en halv time, da dommeren på sidelinjens monitor så en arm på bolden og pegede på pletten. Haaland konverterede sikkert straffesparket til 1-0-scoring.

Dortmund havde bolden klart mest, men udeholdet fik ved flere lejligheder spillet sig til farlige situationer, som kunne have skaffet udligningen.

I stedet slog Haaland til igen med et flot hovedstødsmål, da der resterede otte minutter. Siden cementerede hollænderen Donyell Malen til slutresultatet.

Dortmund er med sejren oppe på 34 point, mens Bayern München har 40 på førstepladsen.

I en direkte kamp om tredjepladsen spillede Bayer Leverkusen hjemme 2-2 mod Hoffenheim, der var uden de skadede danskere Robert Skov og Jacob Bruun Larsen.

Leverkusen førte ellers 2-0 på to mål af den tjekkiske angriber Patrik Schick, der nu er oppe på 16 sæsontræffere, men Hoffenheim slog tilbage med to mål i de sidste ti minutter.

Dermed har Leverkusen 28 point på tredjepladsen, mens Hoffenheim følger efter med 27. Derefter kommer Freiburg med 26, efter at det onsdag blev 0-0 ude mod Union Berlin.

RB Leipzig, der var uden skadede Yussuf Poulsen, måtte på udebane nøjes med 1-1 mod bundholdet Augsburg, og Leipzig ligger blot nummer ni i tabellen med 22 point.

Hør Ekstra Bladets podcast 'Agenterne'

- Du er bindegal, var Karsten Aabrinks respons til Danny Blind, da han i 2008 afbrød Aabrinks sjældne ferie med nyheden, at Ajax’ havde fyret Kenneth Perez.

Gå ikke glip af tredje afsnit af 'Agenterne’ - lyt her eller i din fortrukne podcastapp.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.