Håner rivaler: FC Løgnere

Dortmunds fans virker ikke ligefrem til at være kede af, at ærkerivalerne er rykket ud af Bundesligaen

Følg Fodbold

Det har set uundgåeligt ud i flere måneder, og tirsdag aften blev det officielt: Schalke 04 rykker ud af Bundesligaen efter 30 sæsoner i træk i rækken.

Efter et nederlag til Arminia Bielefeld kan de med fire runder igen ikke længere sikre overlevelse.

Men mens den nyhed er blevet modtaget med triste miner i Gelsenkirchen, hvor Schalke 04 hører til, har nabobyen Dortmund modtaget nyheden mere glædeligt. Dortmund og Schalkes er nemlig ærkerivaler, og Dortmunds fans har udnyttet lejligheden til at drille de blåklædte.

Journalisten Matt Ford, der dækker tysk fodbold, har således delt en video af, at der blev fyret fyrværkeri af i byen efter kampen tirsdag aften. Og ifølge journalisten er Dortmund-fans involveret.

<p>Også Dortmund-fansiden schwatzgelb.de har udnyttet muligheden til at håne Schalke 04. De har lavet en t-shirt, så man kan huske tilbage på Schalkes farveltour i Bundesligaen efter 30 år i ligaen.</p><p>- 30 år, mange højdepunkter - og dette år er den store farveltour. Hav det godt, FC Løgnere, skriver fansiden.</p><p>Trøjen koster 19,04 euro, som er en reference til, at Schalke 04 blev grundlagt i 1904.</p><p> <a href="https://ekstrabladet.dk/incoming/article8539406.ece" id="_a556aa6c-ee75-44a3-910e-95aec72c6d3b">Hån2</a></p><script /><p>Dortmund har imidlertid heller ikke selv gang i den bedste sæson. Med fem runder igen er de nummer fem i ligaen.</p><p><a href="https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/udenlandsk_fodbold/tyskfodbold/tager-bundesliga-med-storm-kan-foelge-klopp/8511496">Mainz 05 med danske Bo Svensson er imidlertid i gang med at redde endnu en sæson i ligaen. Her kan du læse et interview med den danske succestræner.</a></p>

Mere fra Ekstra Bladet+

Det nye parti er et personligt projekt for Inger Støjberg

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind