Hånes af legende: - Han er fodboldens Greta Thunberg

Joshua Kimmich udtaler sig om alt, og derfor bliver han sammenlignet med den verdenskendte klimaaktivist

- Han er fodboldens Greta Thunberg, og det er ikke noget kompliment. Foto/redigering: AP/Scanpix/Morten Parsner

Bayern München-spilleren Joshua Kimmich er kun 24 år, men udtaler sig særdeles ofte, når snakken falder på de strategiske tanker i den sydtyske storklub.

Og det har fået den tidligere Bayern-stjerne Mehmet Scholl med 15 år i klubben til at lange ud efter sin unge efterfølger.

Senest har Kimmich været fremme og kritisere truppens bredde, og det har fået Scholl til at sammenligne ham med klimaaktivisten Greta Thunberg.

- Jeg husker Joshua Kimmichs mange udspil og interviews. Det er blevet lidt for meget for mig, og jeg har tænkt på det: Han er tysk fodbolds Greta Thunberg, siger Scholl hånende til programmet Bayern 2.

- Han redder ikke noget, men tror, at han som 24-årig skal række fingeren op konstant, hvilket, jeg synes, bliver lidt for meget.

Artiklen fortsætter under billederne

Kimmich med nummer 32 ved siden af Lewandowski og Boateng. Foto: CHRISTOF STACHE/AFP/Ritzau Scanpix
Kimmich med nummer 32 ved siden af Lewandowski og Boateng. Foto: CHRISTOF STACHE/AFP/Ritzau Scanpix

Kimmich i kamp med Thomas Delaney i en landskamp på Brøndby Stadion. Foto: Jens Dresling
Kimmich i kamp med Thomas Delaney i en landskamp på Brøndby Stadion. Foto: Jens Dresling

Sport og Spil Husker du Superliga-legenden Peter Madsen? Her er han i dag

- Han er ikke moden til det ansvar endnu. Han skal først vokse frem som nøglespiller.

- Og ja han er på vej, og hans indsatser taler for det. Men hvor kommer det til at slutte? Han er ikke nogen Bastian Schweinsteiger endnu, siger Scholl.

Kimmich kom til fra Leipzig i 2015 og har foreløbig spillet 133 kampe for klubben, ligesom det er blevet til 48 landskampe for Tyskland. Han køber ikke Scholls hånelige ord.

- Alle har deres egen mening. Naturligvis er det svært at tage ansvar, når man er 18 eller 19 år, men ellers kan du tage ansvar i alle aldre, hvad enten det er i fodbold eller andre steder på arbejdet, siger Kimmich.

Mehmet Scholl er efterhånden blevet 49 år, og han nåede 334 kampe i Bayern-trøjen fra 1992 til 2007.

Lewis Hamilton er på vej mod en ny VM-titel, men får klimaet ham til snart at skifte til Formel E - nu lokkes han i hvert fald af verdensmesteren. Foto: Jan Sommer/Polfoto Formel 1 Mesteren lokker Lewis Hamilton til skifte

Specielle madrasser, forbedret internat, eget fly og træningscenter, egne kokke og sikkerhedsfolk. 32 millioner kroner koster det at sende Danmark til VM. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Hareide afslører luksus: Så mange millioner koster VM os

Christian Eriksen vil passe godt til Bayern München, lyder det. Foto: Matthew Childs/Ritzau Scanpix Tysk fodbold Anbefaler Eriksen-skifte: Passer som røv på en spand

35 kommentarer
Vis kommentarer