Han kan blive Danmarks dyreste nogensinde

Gladbach vil forsøge at købe Andreas Christensen fri af Chelsea-kontrakten, når sæsonen er slut i den kommende weekend  

Andreas Christensen ventes at fortsætte i næste sæson i Gladbach, selv om der er stor interesse for ham. (Foto: AP)
Andreas Christensen ventes at fortsætte i næste sæson i Gladbach, selv om der er stor interesse for ham. (Foto: AP)

Hvor skal Andreas Christensen spille i den kommende sæson? Henter Antonio Conte ham hjem til Chelsea? Får han lov at fuldføre lejeperioden i Gladbach? Eller skifter han til en helt tredje klub?

På trods af, at lejeaftalen løber frem til sommeren 2017 har en storslået sæson for Gladbach sat gang i spekulationerne om fremtiden. Det går trods alt ikke ubemærket hen, at et 20-årigt talent stryger ind som nummer seks på Kickers rangliste over samtlige forsvarsspillere i Bundesligaen.

Skal ingen steder
For nylig blev han bragt i spil til Dortmund som afløser for Matts Hummels, der skal til Bayern. Tidligere har klubber som Juventus, Barcelona og Real Madrid været nævnt.

- Jeg forventer, Andreas bliver i Gladbach den kommende sæson, siger Sten Christensen, der er rådgiver og far til Andreas, til Ekstra Bladet.

Den melding falder godt i tråd med, hvad Gladbachs sportsdirektør, Max Eberl, for nylig sagde ved et stort medlems-arrangement på Borussia Park.

Her slog han overfor flere tusinde medlemmer fast, at Gladbach vil forsøge at købe danskeren fri af aftalen med Chelsea, fordi han spiller en vigtig rolle på fremtidens Gladbach-mandskab.

Henvendelsen til Chelsea ventes at ske i den kommende tid, efter de to ligaer er færdigspillet i den kommende weekend.

Gladbach er sandsynligvis parat til at betale en gigantisk sum for at sikre sig Andreas Christensen på en permanent aftale. Klubben menes at være villig til at betale op imod 14-15 mio. euro – 105-112,5 mio. kr. for det 20-årige forsvarstalent.

Hvis det i løbet af de kommende måneder lykkes for Max Eberl at købe ham fri af kontrakten i Chelsea for det nævnte beløb, vil det gøre Andreas Christensen til den dyrest handlede danske fodboldspiller i historien.

Andreas Christensen på plads på Brøndby Stadion mandag aften til Superliga-kamp. (Foto: Lars Poulsen) OL 2016 Afsløring: Dansk stjerneskud glipper OL

Gør det nemt for sig selv
Andreas Christensen har på én sæson udviklet sig til at være en nøglespiller for Gladbach. Det fik U21-landstræner Niels Frederiksen klar besked på, da han ville have ham med til OL.

Som Ekstra Bladet skrev i tirsdags slipper Gladbach ham ikke, fordi holdet på samme tidspunkt som OL afvikles skal spille kval-kampe til Champions League-gruppespillet.

Andreas Christensen blev torsdag udtaget til landsholdstruppen, der skal deltage i Kirin Cup fra 31. maj til 8. juni. Her skal de spille to kampe mod Bosnien og mod enten Bulgarien eller Japan.

Landstræner Åge Hareide har været imponeret over det han har set fra midtstopperen. Ikke kun i landsholdsregi, men også på klubholdet i Gladbach.

- Han er en spiller med en meget stor fremtid. Han har en enorm ro, er fornuftig taktisk og dygtig teknisk. Han gør det nemt for sig selv, fordi han er en meget klog spiller, siger Åge Hareide, der mener, han optræder som en rutineret ’ræv’

- Han er ung, men optræder nærmest som om han er dobbelt så gammel. Det er længe siden jeg så set så ung en spiller med så stort et talent. Han er noget helt specielt, påpeger landstræneren.