Annonce:
Annonce:

Har sagt farvel til holdkammeraterne: Bendtner skal væk NU

Wolfsburg er parat til at sælge, men intet tyder på, at FCK bliver næste destination for angriberen. Hør meget mere her

Annonce:
Følg Fodbold

Mandag startede Wolfsburg træningen efter juleferien.

Nicklas Bendtner var med til den første træning frem mod anden halvdel af sæsonen, der begynder 24. januar med udekampen mod Frankfurt.

Den første uges træning foregår ’hjemme’ i Tyskland, men allerede lørdag rejser Wolfsburg-truppen til Portugal på én uges træningslejr.

Det er sandsynligt, at Bendtner er med på turen til Portugal, men det er tvivlsomt, om den snart 28-årige dansker er at finde i Wolfsburg-truppen, når kalenderen skriver februar og transfervinduet lukker.

Den tyske avis Bild skriver, at Bendtner allerede før jul sagde farvel til holdkammeraterne i omklædningsrummet og overfor dem bekendtgjorde, at han vil væk.

Ifølge Ekstra Bladets tyske kilder har danskeren nemlig ingen fremtid, der peger i retning mod fast spilletid i klubben, der har kvalificeret sig til 1/8-finalerne i Champions League.

Annonce:

Perspektiverne er udsigtsløse for danskeren i den tyske storklub, hvilket cheftræner Dieter Hecking også har signaleret ved flere lejligheder.

Senest da han mellem linjerne reelt sagde, han er ligeglad om Nicklas Bendtner bliver i klubben, fordi man i forvejen har Max Kruse, Bas Dost og Ándre Schürrle, der kan spille positionen som den midterste angriber.

Taktisk forandring
Problemet for Nicklas Bendtner er i al sin enkelthed også, at han simpelthen ikke længere passer ind i den måde, som Dieter Hecking vil spille på.

Mens Wolfsburg tilbage i sommeren 2014, hvor Bendtner kom til klubben primært spillede 4-2-3-1 med en klassisk stationær boksspiller, spiller holdet i dag 4-1-4-1, hvor den ene angriber er en langt mere bevægelig type.

Meldingerne fra Tyskland går på, at Wolfsburg er parat til at afhænde Nicklas Bendtner for et beløb på to-tre mio. euro – 15-22 mio. kr.

Annonce:

Klubben ser ifølge Ekstra Bladets oplysninger helst et salg frem for en lejeaftale, så der kan slås en streg i sandet i forhold til Nicklas Bendtners mislykkede ophold hos de tyske vicemestre.

Nicklas Bendtner på ubehagelig liste

Den store udfordring bliver Bendtners nuværende lønniveau på 21-22 mio. kr. om året på den aftale, han har frem til sommeren 2017.

Morten Bruun, der er fodboldekspert på 6’eren, er af den klare opfattelse, at Bendtner nu må tænke på sin karriere, før han tænker på pengene.

- Man har før set spillere, der går på kompromis med lønnen for at få mere spilletid. Det burde Nicklas Bendtner i sandhed også overveje, siger Morten Bruun, der mener, han skal væk hurtigst muligt fra Wolfsburg.

- Fremtiden er udsigtsløs i Wolfsburg for Nicklas. Klubben har ikke længere tiltro til ham. Derfor skal han væk i dette transfervindue. Og det skal være til et sted, hvor han kommer til at spille.

Nytårs-nedtur for Bendtner: Kåret som årets taber

Annonce:

Ikke kvaliteter til en topklub
- Når jeg ser på hans karriere, så har han ikke kvaliteter til at spille i en top-30-40 klub i Europa. Han har ikke slået til i Wolfsburg, Arsenal og Juventus, men til gengæld fået masser af spilletid i Sunderland og Birmingham, siger Morten Bruun.

- Derfor skal han skifte til en klub på et lavere niveau. Det kunne være Ajax, Lille, FCK eller Hamburger SV. Han må indse, han ikke har niveauet til de største klubber, påpeger Bruun, der også venter, at den nye landstræner, Åge Hareide, vil ryste posen i forhold til Bendtner.

- De dage, hvor Bendtner er selvskreven til landsholdet, må være overstået. Vi har aldrig fået set Yussuf Poulsen, Viktor Fischer, Andreas Cornelius eller Martin Braithwaite i en længere periode som forreste angriber. Det kommer vi måske til nu, forudser Morten Bruun.

Niels-Christian Frederiksen, der er kommentator på TV 3 Sport, er helt på linje med Morten Bruun.

Transfervinduet åbner: Tre danske profiler kan tvinges væk

Annonce:

- Bendtners karriere er kun gået én vej de seneste år. Og det er nedad. Han har nu en alder, hvor han skal tænke på spilletid, siger Niels-Christian Frederiksen og slår fast:

- Han må indse, han aldrig bliver verdens bedste angriber eller bliver topangriber i Premier League. Han må se realiteterne i øjnene og gå et niveau ned i det næste klubvalg, påpeger han.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger virker det ikke realistisk med et skifte hjem til FCK i dette transfervindue. Primært fordi Wolfsburg altså ønsker et salg, så Bendtner helt kan blive strøget fra klubbens lønningsliste. Det kræver altså en transfer på 15-20 mio. kr. plus en gigantisk millionløb til angriberen.

Nicklas Bendtner har ikke været på banen for Wolfsburg siden 25. november, da han fik de sidste fem minutter i Champions League-kampen mod CSKA Moskva.

I Bundesligaen har haft et efterår, hvor det blot er blevet til to scoringer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: