Annonce:
Annonce:

Her er Delaneys monsterløn i Dortmund

Thomas Delaney får mere end fordoblet sin løn med skiftet til Dortmund – tjener tæt ved 40 mio. kr. om året  

Borussia Dortmund har givet Thomas Delaney en monsterløn. Foto: Borussia Dortmund
Borussia Dortmund har givet Thomas Delaney en monsterløn. Foto: Borussia Dortmund
Annonce:
Følg Fodbold

Det er ikke kun på den sportslige front, at det er et stort step i den rigtige retning for Thomas Delaney med skiftet til Dortmund, hvor han har indgået en fireårig aftale.

Der bliver også tale om et gigantisk lønhop for den 26-årige midtbanespiller med skiftet til den tyske traditionsklub.

Ifølge Ekstra Bladets tyske pressekilder har Thomas Delaney udsigt til en årsløn i niveauet omkring 40 mio. kr. Skiftet til Bremen for halvandet år siden løftede ham også markant fra FC København. I den nordtyske klub fik han en årsløn i omegnen af 15 mio. kr.

Med købet af den 26-årige dansker til en pris på 20 mio. euro – 150 mio. kr. – har den tyske traditionsklub investeret i historiens dyreste dansker.

Se Ekstra Bladets eksklusive optagelser af Delaney på vej til Dortmund (Video: Kenneth Meyer)

Annonce:

Stod i luksus-situation
Det hele blev overstået på en hektisk torsdag, hvor Delaney og hans agent, Michael Stensgaard, blev fløjet i privatfly fra Roskilde til Dortmund, hvor lægetjek og kontraktunderskrivelse blev overstået, inden han lykkelig hen under aftenstunden kunne vende hjem til landsholdslejren i Helsingør med en ny, stor aftale i kufferten.

- Thomas stod i en luksus-situation, fordi der var interesse flere steder fra. Han var ikke i tvivl, da Dortmund kom på banen.

- Han er købt til klubben som en lederskikkelse både på og udenfor banen, siger Delaneys agent, Michael Stensgaard.

 Dortmund ved, hvad der kommer til klubben, hvis man skal tro sportsdirektør Michael Zorc.

- Thomas Delaney er en fysisk og karakterfuld stærk spiller, der med sin åbne sind og sin udtalte sejrsvilje passer fremragende til vores hold og vores klub, siger Zorc.

Knivskarp konkurrence
De ottedobbelte tyske mestre har hentet en spiller til startformationen, men der bliver knivskarp konkurrence om pladserne.

Dortmund råder centralt på midten over Gonzalo Castro, Mahmoud Dahoud, Julian Weigl og Nuri Sahin.

Med ankomsten af Delaney ligner det et farvel til Castro, der ikke er faldet rigtig til i klubben, lige som Dahoud har savnet stabiliteten i sit spil.

Annonce:

Sådan tjener Marie-Louise kassen på at spille Fortnite

FC Midtjylland i kæmpesatsning for europæisk succes

Unge talentfulde Julian Weigl har vist gode fodboldmæssige egenskaber, men savner den fysiske styrke, som Thomas Delaney besidder.

Derudover er der Nuri Sahin, der engang var Bundesligaens bedste, men nu er blevet alt for langsom til topfodbold. Han kan ryge hjem til tyrkisk fodbold.

Endelig skal man ikke glemme Sebastian Rode. Han spillede én halvleg i Supercupen sidste sommer og har været skadet hele sæsonen.

Bedste stadion i Europa
Når manager Lucien Favre skal sætte sin stærkeste formation på banen, ligner det en startplads til Delaney, når Westfalenstadion med 81.000 pladser bliver hans nye hjemmebane.

Die Gelbe Wand, som Dortmunds fanblok bliver kaldt på den berømte Südtribüne, er berygtede for at være medlevende, engagerede og en trofast støtte for spillerne.

Annonce:

- Det har egentlig altid været et stort ønske for mig at spille i den engelske Premier League, og jeg havde også tilbud, men da Dortmund meldte sig på banen, skulle jeg ikke tænke mig om længe, siger Delaney.

- Dortmund er for mig en af top-10-klubberne i Europa, og en af de to bedste klubber i Tyskland, og stadion er det bedste i hele Europa, siger Delaney og forsikrer:

- Jeg lover, jeg altid vil spille med hjertet, og jeg ser allerede nu - inden VM begynder - frem til den sportslige udfordring i Dortmund, og så håber jeg, vi kan vinde en eller to titler i den sort-gule trøje, lyder meldingen.

Kæmpe salg: Her er Danmarks ti dyreste

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: