Her er Højbjergs nye rolle efter Schweinsteiger-exit

Den tyske landsholdsanfører er skiftet til United, og det vil Pierre Emile Højbjerg i et vis omfang profitere af ifølge en Bayern-ekspert. Men konkurrencen er ikke blevet meget mindre for det danske talent

Højbjerg er tilbage i Bayern igen efter et halvt år som udlejet i Augsburg. (Foto: AP)
Højbjerg er tilbage i Bayern igen efter et halvt år som udlejet i Augsburg. (Foto: AP)

Daniel Baier, Tobias Werner og Dominik Kohr er skiftet ud med Robert Lewandowski, Arjen Robben og Phillip Lahm.

Den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg er efter et halvt års succesfuldt lejeophold i naboklubben Augsburg vendt 'hjem' igen til Bayern München og klubbens store stjerner.

Udover at Højbjerg har fået mere spilletid og erfaring fra Bundesligaen i den lille sydtyske klub, er der også sket en anden drastisk ændring, siden han sidst betrådte banerne på Säbener Straße: Bayerns legendariske spiller Bastian Schweinsteiger har efter 17 år i klubben valgt at stoppe i sin barndomsklub - og i stedet prøve sig af i Manchester United i sin karrieres efterår.

Med sine 15 år var Martin Ødegaard den yngste spiller nogensinde til at trække den norske landsholdstrøje over hovedet. Foto: AP/Terje Pedersen Sport Verdens ti største talenter

Noget, som de fleste Bayern-fans begræder, da Schweinsteiger har en stor plads i tilhængernes hjerter. Men den tyske landsholdsanførers afgang betyder også, at der er en mindre profil at kæmpe med i kampen om spilletid på Bayerns stjernespækkede midtbane.

Pierre-Emile Højbjerg kan da også se frem til mere spilletid i Bayern, end da han sidst bar den røde trikot. Men danskeren skal ikke ligge på den lade side, da der stadig vil være mange udfordringer.

Det siger sportsjournalist på Bild Sport, Christian Falk, der til daglig følger Bayern München tæt.

- Ved første øjekast øger det selvfølgelig chancen for spilletid for Højbjerg, at Schweinsteiger er væk. Xabi Alonso vil stadig spille fra start på den defensive midt, men Højbjergs fordel er, at Alonso vil blive sparet mere i denne sæson, og derfor vil Pierre få mere tid på banen i Bundesligaen, siger Falk til Ekstra Bladet.

U21EM Højbjerg: Chancen for at jeg bliver topspiller er meget lille

U21EM Højbjerg: Ved drengene, hvordan de bliver som Robben?

I første omgang er det positive nyheder for den danske landsholdsspiller, men ikke alt vil blive fryd og gammen i den nye sæson.

- Det ser ud til, at Pep Guardiola kun vil spille med en defensiv midtbanespiller - i modsætning til sidste sæson, hvor de spillede to ved siden af hinanden. Det begrænser selvsagt Højbjergs muligheder for en startplads. Udover det har Bayern også hentet Joshua Kimmich, som er en ung spiller med defensive styrker, som er hentet efter ønske af Pep Guardiola. Så Højbjerg har fået en ny konkurrent denne sæson, siger han.

Falk afslører, at det var klubbens tidligere præsident Uli Hoeness, der var stærkt medvirkende til, at Højbjerg blev hentet tilbage til Bayern. Der var ellers bud fra Borussia Dortmund om danskerens underskrift, da klubbens nye træner Thomas Tuchel har et særdeles godt øje til den 19-årige spiller.

Men klubben, og især Hoeness, sagde nej, og derfor er Højbjerg nu tilbage i Bayern og genforenet med Guardiola, som han ifølge rygterne havde et anstrengt forhold til i slutningen af sidste sæson.

De rygter bekræfter den tyske Bayern-journalist.

- Pierres situation er blevet forbedret, men det er ikke meget. Det har også noget at gøre med, at han og Guardiola havde et anspændt forhold til hinanden. Guardiola brød sig ikke om, at Højbjerg krævede mere spilletid. Nu skal de to prøve at samarbejde igen, siger Christian Falk. 

Tysk fodbold Forvirring! Højbjerg skal måske udlejes igen

De seneste uger har der i tyske medier været snak om, at Augsburg var meget interesseret i at leje Højbjerg igen. Men ifølge Bild-journalisten er det mest sandsynlige nu, at midtbanespilleren bliver i München.

- På det seneste har Augsburg vist interesse i at hente ham tilbage. Hvis det i opstarten af sæsonen viste sig, at han ikke ville få meget spilletid, var det en mulighed. Men nu hvor Schweinsteiger er væk, er det nok mere usandsynligt, siger han.

Pierre-Emile Højbjerg har kontrakt med Bayern indtil sommeren 2018.

16 kommentarer
Vis kommentarer